Onze collega Bjorn aan het woord


23 oktober 2018

Iedere maand laten we één van onze collega’s aan het woord. Vandaag is Bjorn aan de beurt. Als Junior System Engineer is hij verantwoordelijk voor het monitoren, adviseren, corrigeren en automatiseren van de technische infrastructuur.

“Al van kleins af aan heb ik affiniteit met alles wat met ICT te maken heeft. Toen ik na de middelbare school een studie moest kiezen, was de keuze dan ook snel gemaakt: ik begon als MBO ICT-beheerder aan het ROC van Twente. Ik heb deze studie met succes afgerond en daarna nog een tweede studie als HBO IT Servicemanager aan het Saxion in Enschede gedaan. Inmiddels zit ik alweer twee jaar in het bedrijfsleven en ben ik twee maanden werkzaam als Junior System Engineer bij Oxilion.”

“Bij Oxilion krijg ik dagelijks te maken met gevarieerde werkzaamheden, waaronder het monitoren van klantomgevingen en het oplossen van complexe problemen of vragen. Dit varieert van kleine server aanpassingen tot het oplossen van bedrijfskritische problemen op klantomgevingen die directe aandacht nodig hebben.”
“Niet alleen klantgerelateerde zaken, maar ook het verbeteren en het optimaliseren van onze bestaande technische omgevingen en processen zijn van belang om onze klanten beter en sneller te kunnen ondersteunen.”

“Wat mij goed bevalt is de persoonlijke en informele werksfeer. We kennen elkaar goed en zijn op elkaar afgestemd. Dit komt ook doordat er zo hier en daar leuke activiteiten worden georganiseerd, zoals LAN-party’s. Ook hebben we onlangs een personeelsuitje naar Ibiza gehad. Dat was echt fantastisch!”

Blog overzicht