Het zal je maar gebeuren


12 juli 2017

Je wordt ’s ochtends wakker en checkt even hoeveel bezoekers je website afgelopen dagen heeft gehad. 
En dan zie je ineens.. Dit:

Bron: Tweakers.net

Tweakers schreef er maandag 13 maart jl. al over. Meerdere websites van een andere hostingpartij werden gedupeerd door Turkse hackers.
Bij ons gingen natuurlijk meteen alarmbellen rinkelen. Het zou toch niet..
Dat wij voldoende expertise in eigen huis hebben, blijkt uit het feit dat één van onze eigen mensen een script heeft gebouwd om alle tienduizenden domeinnamen te kunnen controleren.

Het resultaat

Na een middagje vol spanning kwam daar het verlossende antwoord: geen van de websites die door Oxilion gehost worden, zijn tot nu toe gehackt (geweest).
Een enorme opluchting. Wij werken er dagelijks hard aan om onze servers zo veilig mogelijk te houden. Hiermee proberen we het risico tot misbruik van beveiligingslekken zo beperkt mogelijk te houden.

Wat kun jij zelf doen?
Zoals net benoemd, doen wij er alles aan om onze servers zo veilig mogelijk te houden. Maar wat kun jij er zelf aan doen om je website te beschermen tegen hackers?

1. Back-ups maken.

Mocht het toch mis zijn gegaan, dan moet je er toch niet aan denken dat je je gehele website opnieuw moet schrijven? Dat vinden wij ook. Zorg er daarom voor dat je back-ups maakt zodat de downtime beperkt blijft. Met onze Back-up & Herstel oplossing maken wij standaard back-ups met een retentie van 10 dagen en controleren deze ook dagelijks (zelfs in het weekend!). Zo kun je altijd terug naar een werkende versie van je website.

2. Je Content Management Systeem updaten.

Zorg er altijd voor dat jouw website op de meeste recente versie van je CMS(zoals Magento, WordPress en Drupal) draait. In nieuwe updates worden beveiligingslekken gedicht en loop je minder kans dat je website door “externe beheerders” wordt aangepast.. Voer die updates dus uit!

Hieronder vind je handleidingen waarin beschreven staat hoe je het beste jouw CMS-systeem kunt beveiligen:
WordPress
Joomla
Magento

3. Gebruikmaken van het Pro-hosting pakket.  

Zoals net benoemd, maken wij met dit pakket standaard back-ups voor je. Daarnaast bieden wij in dit pakket Patchman aan. Dit systeem zorgt er automatisch voor dat gevonden beveiligingslekken meteen gedicht worden in de meest populaire content management systemen. Meer informatie over ons Pro Pakket.

Blog overzicht