Activeren van je Let’s Encrypt SSL certificaat op onze shared hosting

Allereerst log je in op het hosting pakket van je domein. Dit doe je door met een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome) te navigeren naar: jedomeinnaam.nl:2222

Gebruik hier je gebruikersnaam en wachtwoord dat je bij oplevering van het hosting pakket van ons hebt ontvangen. Daarna ben je ingelogd in DirectAdmin, de beheeromgeving voor jouw hosting pakket.

Eenmaal ingelogd zie je onder ‘Advanced Features’ de link ‘SSL Certificates’. Hier klik je op.

Overzicht pagina van DirectAdmin. Omcirkeld, de link SSL certificaten.

Zodra je op deze link hebt geklikt, kom je uit op de volgende pagina waar je een keuze moet maken voor je SSL-certificaat. Daar kies je de optie ‘Free & Automatic certificate from Let’s Encrypt.

Selectie van juiste optie voor SSL binnen DirectAdmin

Kies vervolgens welke domeinen je met SSL wilt beveiligen door middel van een Let’s Encrypt certificaat. Let op: je dient voor ieder domein de ‘www.’ variant ook zelf aan te klikken! Klik nadat je de gewenste domeinen hebt geselecteerd op de knop ‘Save’.

Selectie van de juiste domeinen binnen DirectAdmin

Daarna dient het scherm er als volgt uit te zien:

Overzicht van een met succes geïnstalleerd SSL-certificaat

Gefeliciteerd! Je website heeft nu een SSL-certificaat van LetEncrypt!
Om de beveiliging aan te zetten, moet de website naar HTTPS wijzen en ook alle links HTTPS gebruiken.

Hierover kun je meer lezen in ons mixed content artikel.