FTP-account aanmaken in DirectAdmin

Het kan voorkomen dat je een FTP-account moet aanmaken voor je hosting pakket.

Dit kan de volgende redenen hebben:

• Je hebt een webbouwer die FTP toegang moet krijgen, maar je wilt je eigen gegevens niet delen;
  • Je werkt met meerdere mensen op één domein en wilt andere gebruikers beperken tot bepaalde mappen;
  • Of je wilt simpelweg meerdere FTP-accounts, zodat iedereen zijn eigen inlog heeft.

Hoe maak ik een nieuwe FTP-gebruiker aan?

Als je ingelogd bent op DirectAdmin, zie je 4 grote hoofdonderwerpen:

• Your Account
  • E-mail Management
  • Advanced Features
  • Web Application

Onder het kopje Your Account zie je in de rechterkolom FTP Management staan.

Als je hierop klikt, kom je op een pagina met de reeds bestaande accounts en waar deze toegang tot hebben.
Je kunt van bestaande accounts wel het wachtwoord wijzigen via het knopje change, maar een path wijzigen kan niet.
Let er dus goed op bij het aanmaken van je FTP-account dat je een juiste path kiest.

Voor het aanmaken van een nieuwe account kun je op deze pagina klikken op: Create FTP account

Hier kun je als eerste een gebruikersnaam opgeven voor je FTP-gebruiker. Dit zal dan uiteindelijk gebruikersnaam@jedomeinnaam.nl worden.
In de regel eronder moet je een wachtwoord opgeven. En de regel daar weer onder moet je het wachtwoordt herhalen.

Nu ga je een path kiezen die deze gebruiker mag bereiken. Je hebt de volgende keuzes die je de gebruiker kan geven:

• Domain: als je voor domain kiest, heeft de gebruiker toegang vanaf de map Domains.
  • Ftp: als je voor Ftp kiest, heeft de gebruiker toegang vanaf de map public_html.
  • User: als je voor User kiest, heeft de gebruiker toegang vanaf de gebruikersnaam in public_html.
  • Custom: als je voor Custom kiest, kun je zelf bepalen vanaf welke path de gebruiker ingelogd wordt.

Zodra je je keuzes hebt gemaakt kun je rechtsonderin op het knopje Create drukken en ga je terug naar je FTP Management pagina.

Nu zul je zien dat je nieuwe gebruiker hier tussen staat.