Hoe kloon ik een omgeving in installatron?

Stap 1

Als je een kloon wil maken van je geinstalleerde “Installatron” applicatie, klik je op de home pagina van DirectAdmin, onder het kopje “Advanced Features” op “Installatron Applications Installer”. Hier zie je vervolgens jouw geinstalleerde “Installatron” applicaties staan. Selecteer nu de desbetreffende applicatie en druk op “Klonen”.

afbeelding 1

Stap 2

Op de volgende pagina vindt je alle mogelijke opties voor het “Klonen” van jouw geinstalleerde “Installatron” applicatie. Bovenaan zul je de “Bron” zien.

afbeelding 2

Stap 3

Bij het volgende hoofdstuk in deze kloonomgeving kun je de gewenste domein aangeven, maar ook een pad. Daarnaast dien je hier ook weer het “Databankbeheer” in te stellen.
afbeelding 4

Stap 4

Dit kun je doen door “Laat mij een bestaande databank kiezen” of “Automatisch een nieuwe databank voor deze installatie aanmaken” aan te vinken. Hier kun je verschillende instellingen beheren.

afbeelding 5

Stap 5

Ook kun je nog de hele managementinstelingen bepalen. Dit doe je door onder “Instellen management” te klikken op “Laat mij deze instellingen  beheren”. Je zult hier dezelfde instellingen zien als die je ook ziet bij “Hoe installeer ik een pakket in Installatron”.