Hoe maak ik een e-mail forwarder aan in Plesk?

Disclaimer:
E-mails die verzonden worden vanuit een forwarder hebben een verhoogde kans om gezien te worden als spam door de ontvanger. Gebruik forwarders dus niet voor kritieke zaken waarbij het belangrijk is dat je alles ontvangt.

Een alternatief voor een forwarder is bijvoorbeeld via POP je mail binnenhalen in je mailclient of online maildienst.

Wij adviseren standaard om niet op forwarders te vertrouwen.

Plesk 11.5

Stap 1. Als eerste log je in op Plesk. Daarna klik je bovenin op het tabblad “E-mail”.

Stap 2. Vul het e-mailadres in dat moet forwarden en verzin een wachtwoord of genereer deze.

Stap 3. Klik op het tabje “Forwarding”. Vul het vinkje “Switch on mail forwarding” in.

Specificeer waar de e-mail naartoe verzonden moet worden en druk op Ok.

Plesk Onyx(17)

Stap 1. Login op Plesk.

Stap 2. Klik op “Email Adresses”.

Stap 3. Klik op “Create Email Address”.

Stap 4. Vul het e-mailadres in dat moet forwarden en verzin een wachtwoord of genereer deze.

Stap 5. Klik op het tabje “Forwarding”. Vul het vinkje “Switch on mail forwarding” in.

Specificeer waar de e-mail naartoe verzonden moet worden en druk op Ok.