Hoe stel ik mijn e-mail in met Microsoft Outlook?

Welke versie gebruik je?

Microsoft Outlook 2013

Op deze pagina vind je de handleiding om Microsoft Outlook 2013 in te stellen.

Stap 1

Start je Microsoft Outlook 2013 op. Klik op ‘Bestand’ gevolgd door de optie ‘Account toevoegen’.

Indien je Microsoft Outlook 2013 voor het eerst opstart krijg je een welkomstvenster te zien. Klik in dit venster op ‘Volgende’.

Stap 2

Kies voor ‘Handmatige instelling of extra servertypen’ en klik op ‘Volgende’.

outlook2013_stap2

Stap 3

Bij het scherm ‘Service Kiezen’ selecteer je ‘POP of IMAP’ en klik op ‘Volgende’.

outlook2013_stap3

Stap 4

Vul je gegevens in zoals hieronder te zien is. Uiteraard vervang je deze gegevens door jouw eigen gegevens. Klik hierna op Meer instellingen.

outlook2013_stap4

Stap 5

Klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Plaats hier een vink bij ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’.

outlook2013_stap5

Stap 6

Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’. Voer bij ‘Inkomende e-mail (POP3)’ 110 in. Bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ voer je 587 in. Hierna kun je op OK klikken.

outlook2013_stap6

Stap 7

In het volgende scherm klik je op Volgende. Hierna kun je op Voltooien klikken. Je e-mail is bij deze ingesteld.

Microsoft Outlook 2010

Op deze pagina vind je de handleiding om Microsoft Outlook 2012 in te stellen.

Stap 1

Start je Microsoft Outlook 2010 op. Ga naar het tabblad ‘Bestand’ gevolgd door de optie ‘Info’.

Indien je Microsoft Outlook 2010 voor het eerst op start dan kan je gelijk naar Stap 3 gaan.
outlook2010_stap-1

Stap 2

Klik op ‘Account toevoegen’.
outlook2010_stap-2

Stap 3

Kies vervolgens voor “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” en klik op Volgende.

Office 2010 stap 3

Bij het venster Service kiezen kun je de standaard keuze aanhouden, “Internet e-mail” en op Volgende klikken.

Office 2010 stap 4

Stap 4

Vul je gegevens in zoals hieronder te zien is. Uiteraard vervang je deze gegevens door jouw eigen gegevens. Klik hierna op Meer instellingen.

Office 2010 stap 5

Stap 5

Klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Plaats hier een vink bij ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’.

office 2010 smtp

Klik vervolgens op het tabblad geavanceerd. Wijzig de uitgaande e-mail port naar 587 en druk op OK.

office 2010 geavanceerd

Druk vervolgens bij het e-mail instellingen pagina, kun je weer op Volgende drukken.
Outlook zal hierdoor je verbinding gaan testen.

office 2010 test

Wanneer de test voltooid is druk je op Sluiten.

office 2010 voltooid

Druk op voltooien.

Je Microsoft Outlook 2010 is nu ingesteld en kan gebruikt worden.

Microsoft Outlook 2007

Op deze pagina vind je een handleiding om je Microsoft Outlook 2007 in te stellen.

Stap 1

Start je Outlook 2007 op. Ga naar Extra gevolgd door Accountinstellingen.

2003_stap_1

Stap 2

Klik op nieuw.

2003_stap_2

Stap 3

Vul het formulier in. De gegevens zijn hetzelfde als waar je je e-mailaccount op de server mee hebt aangemaakt. Als laatste dien je een vink te plaatsen bij ‘Serverinstellingen of extra server typen handmatig configureren’. Klik hierna op Volgende.

2003_stap_3

Stap 4

Selecteer ‘Internet-e-mail’ en klik op Volgende.

2003_stap_4

Stap 5

Vul het formulier in. Bij ‘Server voor inkomende e-mail’ en ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ kun je mail@uwdomein.nl invoeren. Je gebruikersnaam is uw e-mail adres. Als laatste vink je ‘Wachtwoord onthouden’ aan. Klik hierna op Meer instellingen.

2003_stap_5

Stap 6

Klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Plaats hier een vink bij ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’.

2003_stap_6

Stap 7

Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’. Voer bij ‘Inkomende e-mail (POP3)’ 110 in. Bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ voer je 587 in. Hierna kun je op OK klikken.

2003_stap_7

Stap 8

In het volgende scherm klik je op Volgende. Hierna kun je op Voltooien klikken. Je e-mail is bij deze ingesteld.

2007_stap_8

Microsoft Outlook 2003

Op deze pagina vind je een handleiding om uw Microsoft Outlook 2003 in te stellen.

Stap 1

Start je Outlook 2003 op. Ga naar Extra gevolgd door E-mailaccounts.

2003_stap_1

Stap 2

Selecteer de optie ‘Een nieuwe e-mailaccount toevoegen’ en klik op Volgende.
2003_stap_2

Stap 3

Selecteer de optie ‘POP3’ en klik op Volgende.
2003_stap_3

Stap 4

Vul je Naam en E-mailadres in. Bij ‘Inkomende e-mail (POP3)’ plaatst je je inkomende serveradres en bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ plaats je je uitgaande serveradres. Normaliter is dit het adres mail@uwdomein.nl. Bij Gebruikersnaam voer je je e-mailadres in en bij Wachtwoord je wachtwoord. Klik hierna op ‘Meer instellingen’.
2003_stap_4

Stap 5

Klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Vink ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ aan.
2003_stap_5

Stap 6

Klik op het tabblad Geavanceerd. Voer bij ‘Inkomende e-mail (POP3)’ 110 in en bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ voer je 587 in. Vervolgens klik je op OK.
2003_stap_6

Stap 7

Je kunt nu op Volgende klikken gevolgd door Voltooien. Je e-mail is bij deze ingesteld.
2003_stap_7

Microsoft Outlook Express

Op deze pagina vind je een handleiding om je Microsoft Outlook Express in te stellen.

Stap 1

Start je Outlook Express op. Ga naar Extra gevolgd door Accounts.

express_stap_1

Stap 2

Klik op het tabblad E-mail.

express_stap_2

Stap 3

Klik op Toevoegen gevolgd door E-mail.

express_stap_3

Stap 4

Voer je Naam in en klik op Volgende.

express_stap_4

Stap 5

Voer je E-mailadres in en klik op Volgende.
express_stap_5

Stap 6

Selecteer het server type POP3. Voer bij ‘Server voor inkomende e-mail (POP3, IMAP of HTTP)’ je inkomende server in en bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ voer je je uitgaande server in. Normaliter is je inkomende en uitgaande server mail@uwdomein.nl. Klik als laatste op Volgende.

express_stap_6

Stap 7

Voer je E-mailadres en wachtwoord in. Vink ‘Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie’ uit. Klik hierna op Volgende.

express_stap_7

Stap 8

Klik op Voltooien.

express_stap_8

Stap 9

Klik op de zojuist aangemaakte account, vervolgens klik je op Eigenschappen.

express_stap_9

Stap 10

Klik op het tabblad Servers. Vink ‘Voor deze server is verificatie vereist’ aan.
express_stap_10

Stap 11

Klik op het tabblad Geavanceerd. Voer bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ 587 in en bij ‘Inkomende e-mail (POP3)’ voer je 110 in. Klik vervolgens op OK en sluit alle openstaande vensters. Je e-mail account is klaar voor gebruik.

express_stap_11