Hoe voeg ik een support key toe aan mijn server?

Oxilion medewerkers vragen je soms om de Oxilion support key toe te voegen aan je server zodat ze kunnen inloggen via SSH. Het is dan de bedoeling dat je een public toevoegt aan de file: /root/.ssh/authorized_keys.

Het voordeel van deze manier van authenticatie ten opzichte van authenticatie via een wachtwoord is dat je het wachtwoord niet met iemand hoeft te delen.

De key is snel toe te voegen door de volgende commando’s uit te voeren:

We verbinden met je server vanuit 93.186.191.240/28 – onze kantoor range. Mocht je een firewall hebben dan zul je deze range even moeten toestaan om te verbinden met SSH.