Wie of wat is de ICANN?

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een Amerikaanse non-profitorganisatie. De ICANN is vooral bekend door het toekennen en specificeren van Toplevel domeinen.

Wanneer je een gTLD domeinnaam registreert, zoals een .com, .org, .info, .net of een .biz domein zul je aan de voorwaarden van de ICANN moeten voldoen. Een voorwaarde is dat de gegevens waar de domeinnaam mee geregistreerd is correct zijn. De ICANN stuurt bijvoorbeeld automatische berichten over deze domeinen, zoals wanneer deze verlengd worden, verlopen, of wanneer er gegevens veranderen.

Waarom dienen houders hun e-mail adres te verifiëren?

De ICANN heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle domeinregistratiegegevens recent en accuraat zijn. Hierbij wil de ICANN zeker weten dat iedereen over een actief e-mail adres beschikt.

Om dit te waarborgen verplicht de ICANN haar domeinhouders dat zij hun e-mailadres verifiëren. Wanneer er geen mailadres wordt geverifieerd wordt de domeinnaam na 15 dagen onbereikbaar gemaakt. Wanneer jouw domeinnaam onbereikbaar is gemaakt ben je deze niet gelijk kwijt, maar je kunt geen gebruik maken van je domeinnaam.

Bij welke domeinen moet dit gebeuren?

De ICANN houdt toezicht op zowel de originele TLD’s als de gTLD’s. Naast de originele domeinen worden er tegenwoordig veel nieuwe domeinen geïntroduceerd, gTLD’s. Net als de originele TLD’s (.COM, .ORG, .NET), zijn de nieuwe gTLD’s onderdeel van wat internetgebruikers in de adresbalk van een browser typen om jouw website te openen. Dankzij deze nieuwe domeinen kan je internetadres nu omschrijven wie je bent of wat je doet. .PHOTOGRAPHY, .BUILD en .ATTORNEY laten bezoekers bijvoorbeeld alvast weten welke diensten je biedt. Met een gTLD heb je een internetadres dat speciaal op jou is afgestemd en dat eenvoudig te onthouden is zodat je online beter vindbaar bent.

Waarom ziet de verificatiemail er vreemd uit?

De verificatie e-mail moet aan een aantal ICANN regels voldoen. Zo mogen er geen afbeeldingen in de e-mail staan en mag Oxilion het lettertype en lettergrootte niet aanpassen. Deze regels zorgen ervoor dat de e-mail er onbekend of vreemd uit kan zien.

Heb je twijfels of de mail van Oxilion afkomstig is, stuur deze dan door naar info@oxilion.nl met de vraag of wij deze mail hebben verstuurd. Wij helpen je graag.

Hoe ziet een verificatie e-mail eruit?

Wanneer je voor het eerst een ICANN domein registreert of een nieuw contact hiervoor gebruikt ontvang je een e-mail met onderstaande titel.

Validatie van uw contactgegevens | Immediate verification required

In deze mail staat in het Nederlands en Engels uitgelegd hoe je je gegevens kunt verifiëren.

Hieronder staat een voorbeeld van hoe de Nederlandse mail eruitziet:

 

* let op: onderneem actie! *

Beste domeineigenaar,

Je ontvangt deze e-mail omdat je houder bent van een of meerdere domeinen die onder beheer vallen van de internationale toezichthouder ICANN. Volgens de regels van de ICANN moet er bij elk domein een werkend e-mailadres geregistreerd zijn.
We willen je daarom vragen om je e-mailadres te bevestigen door op onderstaande link te klikken:

https://www.oxilion.nl/validatie/

Om aan de gestelde verplichting te voldoen, dien je voor dd-mm-jjjj  te bevestigen dat dit het juiste e-mailadres is. Het bevestigingen gaat eenvoudig via bovenstaande link.

Ik begrijp dat deze mail een aantal vragen kan oproepen daarom geven wij uitleg over de ICANN en deze mail in onze kennisbank: www.oxilion.nl/kennisbank/icann

Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met mij of een van mijn collega’s, wij helpen u graag!

Meer informatie?

Meer informatie over het beleid van de ICANN kun je vinden op de website van de ICANN.

Terug naar kennisbank