Hoe kloon ik een omgeving in Installatron?

Waarom zou je een kloon willen hebben?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een kloon wil hebben van je website, bijvoorbeeld:

• Je wil een development omgeving van je website;
  • Of je wil een 2e website bouwen die op je hoofd website lijkt.

Waar begin ik met het klonen van mijn Installatron installatie?

Als je een kloon wil maken van je geïnstalleerde ‘Installatron’ applicatie, klik je op de home pagina van DirectAdmin, onder het kopje ‘Advanced Features’, op ‘Installatron Applications Installer’. Hier zie je vervolgens jouw geïnstalleerde ‘Installatron’ applicaties staan. Selecteer nu de desbetreffende applicatie en druk op ‘Klonen’.

Op de volgende pagina vindt je alle mogelijke opties voor het ‘Klonen’ van jouw geïnstalleerde ‘Installatron’ applicatie. Bovenaan zie je ‘Bron’.

Bij het volgende hoofdstuk in deze kloon omgeving kun je je gewenste domein aangeven, maar ook een pad. Daarnaast dien je hier ook weer het ‘Databankbeheer’ in te stellen.

Dit kun je doen door ‘Laat mij een bestaande databank kiezen’ of ‘Automatisch een nieuwe databank voor deze installatie aanmaken’ aan te vinken. Hier kun je verschillende instellingen beheren.

Ook kun je nog de hele management instellingen bepalen. Dit doe je door onder ‘Instellen management’ te klikken op ‘Laat mij deze instellingen beheren’. Je ziet hier dezelfde instellingen die je ook ziet bij ‘Hoe installeer ik een pakket in Installatron’.

Lukt het niet of is er iets onduidelijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!