Hoe los ik mixed content op?

Nadat je een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, moet je nog een aantal stappen ondernemen voordat jouw website het groene slotje in de adresbalk laat zien. Deze zijn:

1. Eventuele mixed content op je website oplossen.
  2. Forceren dat je website alles over HTTPS afhandelt.

Mixed content checken

Alles wat op jouw website wordt ingeladen, moet via HTTPS lopen. Gebruik je echter HTTP URL’s in een HTTPS-omgeving, dan is er sprake van mixed content.
In je browser kun je checken welke elementen over HTTPS worden geladen. Klik in Google Chrome op de rechtermuisknop en vervolgens op ‘Inspecteren’. Klik vervolgens op ‘Console’, waarna alle elementen die over HTTP worden geladen, zullen verschijnen.

Mixed content oplossen

Wil je zelf mixed content oplossen? Dan moet je in de database en de broncode de veroorzakers van mixed content aanpakken. Dit doe je door naar de betreffende pagina te gaan, daar zoek je vervolgens in de broncode naar de HTTP URL, waarna je deze aanpast naar HTTPS.

Lijkt dit je lastig en gaat het om een WordPress-website die mixed content bevat? Dan kun je plugins downloaden die het meeste werk voor je uit handen nemen. Een voorbeeld hiervan is Really Simple SSL. Deze plugin lost mixed content op door HTTP URL’s dynamisch naar HTTPS URL’s te veranderen.

HTTPS forceren

Heb je alle mixed content problemen opgelost, dan kun je HTTPS forceren. Hierdoor wordt iedereen die naar de HTTP-variant van je website gaat, automatisch doorgestuurd naar de beveiligde HTTPS-variant.

TIP: Really Simple SSL zorgt er gelijk voor dat je website alle aanvragen over HTTPS afhandelt. Heb je geen WordPress-website of gebruik je liever geen plugins? Dan kun je als volgt HTTPS forceren:

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Klik op ‘File Manager’.
  3. Ga naar de map ‘public_html’ of ‘private_html’.
  4. Zoek het bestand ‘.htaccess’ en klik op ‘edit’.
  5. Plak nu onderstaande code bovenin het bestand.
  6. Sla het bestand vervolgens op.

Nu zul je zien dat wanneer je naar de HTTP-variant van je website gaat, je automatisch wordt doorgestuurd naar de HTTPS-variant. Well done!

Lukt het niet of is er iets onduidelijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag.