Je PHP-versie omzetten naar PHP 7.2

In deze handleiding leggen we je uit hoe je kunt omschakelen naar PHP 7.2.

Stap 1 – Inloggen op DirectAdmin

Als eerste log je in op het DirectAdmin hostingpanel van jouw website. Je gaat hiervoor naar: http://domeinnaam.extensie:2222, waarbij domeinnaam jouw eigen domein is en extensie .nl, .com of een andere extensie is. Voorbeeld: http://oxiliontest.nl:2222

Mocht je de logingegevens van het hostingpakket niet meer hebben, dan zijn deze gemakkelijk op te vragen via https://mijn.oxilion.nl/domains. Hier kun je inloggen met je klantnummer en wachtwoord. Bij iedere domeinnaam met een hostingpakket zie je een knop ‘Login aanvragen’ staan in de kolom Logingegevens. Zodra je hierop klikt, worden de logingegevens direct op het scherm getoond.

Mocht je het wachtwoord voor Mijn Oxilion niet meer weten, klik dan op de link ‘Wachtwoord vergeten?’ op Mijn Oxilion en vul daar je e-mailadres in. Dan ontvang je op dat e-mailadres de instructies om zelf een eigen wachtwoord voor Mijn Oxilion in te stellen. Soms is dan ook je klantnummer nodig, als het ingevoerde e-mailadres bij meerdere klantnummers bekend is. Je klantnummer is te vinden op de contracten en de facturen die je van ons hebt ontvangen.

Stap 2 – PHP-versie selecteren

Als je eenmaal ingelogd bent, krijg je het onderstaande scherm te zien:

Onder het kopje ‘Advanced Features’ klik je op ‘Select PHP version’.

Je krijgt nu het onderstaande venster te zien:

Klik op het pijltje naast 5.4. Je krijgt dan een aantal versies te zien waaronder versie 7.2, je selecteert deze versie en klikt daarna op ‘Set as current’.

Klik hierna op ‘Use defaults’ of selecteer de versies die jij denkt nodig te hebben, klik hierna op ‘SAVE’.

Stap 3 – Test of je website goed functioneert

Controleer dit door een paar pagina’s van je website te bezoeken. Functioneert alles naar behoren en krijg je geen foutmeldingen? Dan ben je nu succesvol overgestapt naar PHP 7.2.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw website niet helemaal goed functioneert. Mocht dit het geval zijn, dan raden wij aan de website aan te passen of de PHP-versie terug te zetten naar de oorspronkelijke waarde. Je kunt in de error-log teruglezen wat niet goed werkt. Meer informatie over het inzien van de error-log vind je hier: https://www.oxilion.nl/kennisbank/troubleshooting-in-directadmin/

Indien je zelf de website niet hebt gebouwd of onderhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met de persoon of de partij die jouw website heeft gebouwd of onderhoudt.