SSL-certificaat installeren op Plesk en DirectAdmin

Welk bedieningspaneel heb je?

Kies hieronder je bedieningspaneel:

SSL-certificaat installeren op DirectAdmin

Tip: hou bij het installeren de gemailde bestanden over het SSL-certificaat van Oxilion bij de hand.

Stap 1

Als je bent ingelogd op “DirectAdmin” klik je onder “Advanced Features” op “SSL Certificates”.

ssl certificaten 1

Stap 2

Klik hier vervolgens onderaan de pagina op “Click Here to paste a CA Root Certificate”.

ssl certificaten 2

Stap 3

Je bent nu aangekomen in de “Click Here to paste a CA Root Certificate” pagina, selecteer bovenaan op deze pagina “Use a CA Cert”. Plak hier je SSL-certificaat in. Druk op ‘’Save’’.

ssl-1

Stap 4

Om de installatie af te ronden ga je één pagina terug. Op deze pagina vind je hoogstwaarschijnlijk een private key, deze is vereist voor de installatie van het SSL-certificaat en dient dus niet verwijderd of aangepast te worden. Om de installatie af te ronden plak je in “Paste a pre-generated certificate and key” het SSL-certificaat van de website, hierbij is het belangrijk dat er geen witregels tussen de private key en het SSL-certificaat zijn. Om het op te slaan, druk je op “Save”.

stap-5-kwaliteit

SSL-certificaat installeren op Plesk

Tip: hou bij het installeren de gemailde bestanden over het SSL-certificaat van Oxilion bij de hand.

Stap 1

Als je bent ingelogd in de Plesk-omgeving klik je op “SSL/TLS Certificates”.

stap-1-kwaliteit

Stap 2

Aangekomen bij ‘’SSL/TLS Certifcates’’ voeg je een certificaatnaam toe.

stap-2

Stap 3

Vervolgens ga je naar ”Upload the certificate files”. Waarschijnlijk is hier al een private key toegevoegd door Oxilion, deze is correct ingevuld en hoeft niet aangepast te worden. Kies voor ”Certificate” en ”CA Certificate” de bestanden die zijn gemaild door Oxilion. Wanneer alle bestanden zijn geüpload druk je op ”Upload Certificate”. Als er geen private key is toegevoegd, neem dat contact met ons op via de button op deze pagina.

stap-3

Stap 4

Als je op ”Upload Certificate” hebt gedrukt, krijg je onderstaande melding.

stap-4

Stap 5

Om de installatie succesvol af te ronden ga je naar ”hosting settings”, deze staat linksboven. Aangekomen bij ”Hosting Settings” scroll je door naar ”Security” om hier jouw gemaakte SSL-certificaat in te stellen. Het is belangrijk dat je hier ”SSL/TLS Support” hebt aangevinkt en bij ”Certificate” jouw aangemaakte SSL-certificaat selecteert.

stap-5-kwaliteit

Meer weten over SSL?

Heb je behoefte aan meer informatie over SSL-certificaten en welke certificaten Oxilion aanbiedt? Hier lees je alles wat je over SSL-certificaten moet weten.