Waarom is mijn website is onbereikbaar?

Het kan voorkomen dat je website niet bereikbaar is. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Hieronder lichten we de meest voorkomende oorzaken toe.

Firewall

Indien je een melding krijgt dat de website niet gevonden kan worden dan kan het zijn dat je in de firewall terecht bent gekomen. Dit komt doorgaans doordat er in 10 minuten tijd diverse malen verkeerd is ingelogd op de server vanaf een bepaald IP adres.

Indien deze oorzaak zich voordoet dan kun je contact met ons opnemen. Wij zullen jouw IP adres dan uit de firewall halen zodat je weer in kunt loggen op de server.

Jouw IP-adres kan je opvragen via http://www.myip.nl.

Onbereikbaar

Als je website niet bereikbaar is dan kun je ook het volgende proberen. In je browser ga je naar bijvoorbeeld www.google.nl. Indien deze website laadt dan kun je er van uitgaan dat het probleem zich bij je domein bevindt.

Google

Het komt nog wel eens voor dat een gebruiker het adres in de zoekbalk van Google in toetst in plaats van in de adres balk van de browser. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder vind je een afbeelding met Google als startpagina en de adresbalk.

google-adres-oorzaak

Je ziet in de afbeelding een 1 en een 2 staan:

• De 1 is de zoekbalk van Google. Hier dien je dus niet het domein in te voeren. Dit veld is om te zoeken op het internet en hier kun je dus zoekwoorden in toetsen.
  • De 2 is de adresbalk van je browser. Hier dien je het domein in te voeren. Hierna kun je op Enter drukken en de website zal zich binnen enkele seconden openen. De http://┬áis niet perse nodig.