Waarschuwing bij e-mail: “Serveridentiteit niet gecontroleerd”

Op 30 mei 2020 hebben wij een nieuw certificaat geïnstalleerd op onze mailservers. Wanneer je in je mailprogramma als inkomende en uitgaande server mail.jedomeinnaambijoxilion.nl hebt ingesteld, krijg je nu een waarschuwing dat de serveridentiteit niet gecontroleerd kan worden. Dit komt omdat het een nieuw certificaat betreft en een eventueel eerder ingestelde uitzondering hiervoor is komen te vervallen.

Het certificaat zelf is wel geldig en veilig. Je kan dit nieuwe certificaat vertrouwen door het opnieuw toe te voegen aan de uitzonderingen waarna je de melding niet meer krijgt totdat het certificaat opnieuw wordt vervangen. Het is daarom aan te raden dat je de inkomende en uitgaande servernaam wijzigt.

Wanneer je de inkomende en uitgaande servernaam wijzigt van mail.jedomeinnaambijoxilion.nl naar de daadwerkelijke servernaam, komt het certificaat overeen met de hostnaam en krijg je geen waarschuwingen meer. Als inkomende en uitgaande mailserver stel je de servernaam in van de server waarop je hostingpakket staat. Deze kan je terugvinden via Mijn Oxilion onder Hosting > het betreffende hostingpakket > Server (voorbeeld daweb01.oxilion.nl, dapro10.oxilion.nl of pleskweb20.oxilion.nl).

Bovenstaande is één onderdeel van je standaard e-mailinstellingen.

Terug naar kennisbank