Wat is een DDoS-aanval?

Er is veel te zien en lezen in de media over grote bedrijven die getroffen zijn door DDoS-aanvallen. Als klant van zo’n bedrijf merk je dat de dienstverlening en/of website van deze bedrijven niet bereikbaar is.
Maar wat is een DDoS-aanval eigenlijk?
In dit artikel leggen we uit wat het precies is en hoe een DDoS-wasstraat werkt.

Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor Distributed Denial-of-Service en wordt veelal door criminelen gebruikt om jouw online dienstverlening onbereikbaar te maken. Tijdens een DDoS-aanval worden enorm veel verzoeken naar jouw applicatie of server verstuurd, waardoor de server overbelast en onbereikbaar raakt.

Lange tijd was het afsluiten van de verbinding de enige oplossing om de server te ontlasten. Helaas betekende dit ook dat klanten of werknemers niet meer konden mailen en de website of applicatie niet meer konden gebruiken. Daarom heeft Oxilion een betere oplossing: de DDoS-wasstraat.

Hoe werkt de DDoS-wasstraat?

Tijdens een DDoS-aanval wordt het besmette verkeer door de wasstraat geleid. Daar wordt het besmette verkeer gescheiden van het legitieme verkeer, waarna het schone verkeer wordt teruggestuurd. Dit gebeurt ongemerkt, waardoor jouw applicatie of server zoveel mogelijk bereikbaar blijft. Indien ingeschakeld, functioneert de DDoS-wasstraat 24 uur per dag.

Meer informatie? Download onze brochure.

Terug naar kennisbank