Wat is een Virtual Dedicated Server (VDS)?

Virtual Dedicated Server (VDS), Virtual Private Server (VPS) of Virtual Server (VS) zijn namen voor hetzelfde product. Bij Oxilion hebben we voor Virtual Dedicated Server gekozen.

Een Virtual Dedicated Server is een server die middels virtualisatiesoftware is opgedeeld in kleinere gedeelten. Dat is ook zo bij hosting, waar je immers ook een stukje server huurt. Het verschil zit in het feit dat bij een Virtual Dedicated Server de software zo is geprogrammeerd dat het gedeelte van de server zich gedraagt als een volledige server. Daardoor heb je veel meer vrijheid en kun je zelf configureren, een hostname aanpassen of een extra poort openen in de firewall.

Een Virtual Dedicated Server maakt gebruik van vmWare software die de server opdeelt in een aantal kleinere ‘servers’. Iedere ‘server’ draait zijn eigen Operating System, waardoor het niet merkbaar is dat het een virtuele server is. Doordat een Virtual Dedicated Server slechts een gedeelte van een fysieke server inneemt, zijn de kosten van een Virtual Dedicated Server een stuk lager dan de kosten van een Dedicated Server . Bovendien is het zeer eenvoudig om over te stappen naar een grotere Virtual Dedicated Server, als je die nodig hebt.

Bel voor meer informatie, bijvoorbeeld welke VDS vandaag nog voor jou online kan zijn, met 088-787 7680.