Shared Webhosting versus VPS Hosting

Voordat je jouw website online kunt zetten, heb je een hostingpakket nodig. Er zijn vele verschillende opties, waaronder Shared Webhosting en VPS Hosting. Wat houden deze twee vormen van hosting precies in? En wat is het verschil tussen beide? We leggen het graag aan je uit.

Shared Webhosting

De naam Shared Webhosting zegt het eigenlijk al: je deelt een server met andere gebruikers. Je krijgt een deel van de capaciteit van de server tot je beschikking en de capaciteit die over blijft, wordt gebruikt door andere ondernemers met andere websites en webwinkels.

Op onze Shared Webhosting pakketten is de software CloudLinux actief. Deze software beschermt onze klanten tegen invloed van andere klanten en voorkomt daarmee dat een andere klant jouw website offline kan halen.

Shared Webhosting bij Oxilion

• Dankzij voortdurende innovatie krijg je hostingpakketten van hoge kwaliteit;
  • Hosting vindt plaats bij in Nederland gevestigde datacenters;
  • Je krijgt waarvoor je betaalt, doordat er geen oversell van resources plaatsvindt;
  • Je hebt geen omkijken meer naar het beheer van de server.

VPS Hosting

VPS is de afkorting van Virtual Private Server. Dit betekent dat je een vast deel van de server toegewezen krijgt. Dit gedeelte van de capaciteit is alleen voor deze gebruiker en kan niet door andere gebruikers op dezelfde server worden gebruikt.

VPS Hosting bij Oxilion

• Je hebt geen omkijken naar hardware;
  • De server is geheel naar eigen inzicht in te richten;
  • Je deelt resources niet met anderen;
  • VPS Hosting is te combineren met Managed Hosting.

Wat moet ik kiezen?

Shared Webhosting is vooral interessant voor websites die niet al te groot zijn. Het is relatief goedkoop en Oxilion zorgt voor het onderhoud, de updates en de beveiliging.

Heb je een website met veel bezoekers en wil je maatwerk met betrekking tot bijvoorbeeld externe koppelingen? Dan kun je beter kiezen voor VPS Hosting. En gaat het met je website ├ęcht voor de wind? Bij VPS Hosting van Oxilion kun je eenvoudig opschalen.