Domeinnaam registratie

Welke extensie wil je registreren?

.nl domeinnaam

.nl is bij ons de meest geregistreerde domein extensie. .nl wordt beheerd door SIDN (Stichting Internet Domeinen Nederland).

Registratie
Registratie voor een .nl domein gaat zonder bijzondere vereisten. Hierbij wordt een postbus adres niet geaccepteerd, alleen een bezoekadres is verplicht.

Verhuizing
Stel je wilt je .nl domein naar ons verhuizen, dan moet je bij je oude provider een verhuiscode opvragen, zodat deze in ons bestelproces toegevoegd kan worden. Eventueel kan deze code ook op een later tijdstip aan ons toegezonden worden.
Lees hier hoe je dit stap voor stap doet.

.be domeinnaam

.be staat in onze top 5 van meest geregistreerde domeinen. Deze .be domeinen nemen wij af bij DNS.be.

Registratie
Voor een .be registratie zijn er geen vereisten.

Verhuizing
Voor een .be verhuizing is een autorisatiecode vereist. Deze kun je via dns.be whois opvragen en daarna aan ons doorsturen, zodat wij de verhuizing in gang kunnen zetten.

.de domeinnaam

Registratie
Om een .de domein te registreren, ben je verplicht om een lokaal contact in Duitsland te hebben. Dit mag de houder of het administratieve contact zijn. Standaard treedt Oxilion op als administratief contact in Duitsland.

Verhuizing
Voor een .de verhuizing is een autorisatiecode vereist. Deze kun je bij de huidige provider opvragen.

.eu domeinnaam

Registratie
Om een .eu te registreren, zijn geen speciale acties vereist.

Verhuizen
Zodra de domeinverhuizing in werking gezet wordt, zal er een e-mail naar de houder verzonden worden. In deze e-mail staat een link die bevestigd dient te worden. Na deze bevestiging wordt het domein verhuisd.

.co.uk domeinnaam

Registratie
Om een .co.uk domein te registreren, zijn er geen vereisten.

Verhuizing
De verhuizing van een .co.uk wordt door ons in werking gezet. Hierna dient de huidige provider de zogenaamde IPS tag aan te passen naar hoofdletters EPAG-DE. Daarna kan het 1 tot 5 dagen duren voordat de verhuizing voltooid is.

.nu domeinnaam

Registratie
Bij het registreren van .nu domeinnamen zijn aanvullende gegevens nodig in de domein handles. Welke informatie nodig is, is afhankelijk of je als persoon of als organisatie het domein wilt registreren. Om als organisatie een .nu domeinnaam te registreren, moeten er in de houdergegevens een KvK- en BTW-nummer aanwezig zijn. Als persoon heb je hiervoor een ID nummer nodig. Wanneer je nog geen handle gemaakt hebt, kun je deze tijdens het registreren aanmaken.

Mocht je al een handle voor een domeinnaam hebben die je wilt veranderen, dan kun je deze in Mijn Oxilion aanpassen.

Verhuizen
Om een .nu domein te verhuizen, heb je een verhuiscode nodig. Om als organisatie een .nu domeinnaam te verhuizen, moeten er in de houdergegevens een KvK- en BTW-nummer aanwezig zijn. Als persoon heb je hiervoor een ID nummer nodig.

Terug naar kennisbank