Werken met meerdere PHP versies op Plesk

In Plesk kun je applicaties deployen met git. Als je na deployment nog additionele handelingen moet uitvoeren voor bijvoorbeeld composer of laravel’s artisan console, dan zul je het juiste pad naar de PHP binary op moeten geven. Dit kan via de “Additional deployment actions” of via je shell environment via SSH.

Als je echter alleen maar ‘php’ als commando gebruikt en je heb je site in Plesk ingesteld op bijvoorbeeld PHP 7.2, dan zul je zien dat de PHP versies verschillen waardoor je applicatie mogelijk niet goed kan deployen.

Je kunt dit op verschillende manieren oplossen.

1. Specificeer het volledige pad naar de juiste binary van de PHP versie die je wil gebruiken.
  2. Maak een alias in je environment zodat je enkel het ‘php’-commando kunt gebruiken.

Overzicht van PHP versies op CloudLinux en CentOS

Onze Shared Hosting servers draaien op CloudLinux. Deze levert ook PHP binaries en staan daarom op een andere plek.

PHP versies voor CentOS (die door Plesk geleverd worden) kun je vinden in:

Je shell environment aanpassen

Als je veel op de shell werkt met PHP dan wil je misschien enkel het ‘php commando’ gebruiken. Hiervoor kun je het beste een alias instellen.

Kom je er niet uit?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.