Domein Bewakingsservice

24/7 online merkbescherming en merkbewaking

Fake webshops, namaakproducten, phishing-aanvallen zoals CEO-fraude, en het onderscheppen van e-mails. Merkmisbruik is aan de orde van de dag. Het schaadt je reputatie, misleidt je klanten of kost je geld. En soms doet het alle drie tegelijk. Maar: je kunt je ertegen beschermen.

Met onze Online merkbeschermings- en merkbewakingsdienst DBS ben je internetcriminelen een goede stap voor. Je weet met DBS namelijk precies wat zich online afspeelt rondom jouw merk. Zo signaleer je eventueel misbruik van jouw merk in een vroeg stadium en kun je snel tot actie overgaan.

Zo werkt DBS

Merkbeschermings- en merkbewakingsdienst DBS vergelijkt 24/7 iedere online domeinregistratie met de door jou opgegeven merknamen of zoekwoorden. Wanneer een domeinnaam jouw merknaam bevat óf er sterk op lijkt, ontvang jij onmiddellijk een melding. Zelfs al voordat de domeinnaam vindbaar is op het internet. Dat geeft jou de gelegenheid om tijdig in te grijpen. Zo bescherm je niet alleen je merkrecht inclusief je merknamen en je unieke zoekwoorden, maar ook je klanten tegen fraude.

DBS Web en DBS Feed

Oxilion biedt DBS in twee vormen aan: DBS Feed en DBS Web. DBS Feed is de kleine broer van DBS Web.

DBS Feed

DBS Feed is heel geschikt voor de wat kleinere bedrijven. Stel: iemand registreert een domeinnaam of een merknaam die gelijk is aan of lijkt op die van jou. Je ontvangt dan direct een bericht in je mailbox. DBS Feed kun je ook koppelen aan je eigen systeem (API) zodat meldingen daarin verschijnen. Vervolgens kun je zelf actie ondernemen.

DBS Web

Is je bedrijf groter, dan heb je waarschijnlijk meerdere merknamen of unieke zoekwoorden die je wilt beschermen. Met webapplicatie DBS Web bewaar je dan gemakkelijk het overzicht. Je ziet in één portaal per naam of zoekwoord welke meldingen binnenkomen. Vervolgens ondersteunt DBS Web de afhandeling daarvan. Je creëert binnen DBS namelijk heel eenvoudig een workflow: wie krijgt welke melding, wat is de status en welke acties moeten worden ondernomen. Daarmee hou je dus gemakkelijk grip op de bewaking van je merkrecht.

Dit levert het je op

  • Snel inzage in alle domeinnamen die hetzelfde zijn als of sterk lijken op jouw merknaam, inclusief typosqatting: zoektermen en merknamen met typfouten.
  • 24/7 monitoring.
  • Mondiale dekking, dus extensies als .com of .amsterdam monitoren we ook.
  • Melding voordat de domeinnamen live staan.
  • Overzichtelijke monitoring van meerdere zoektermen en merknamen tegelijk.

Benieuwd geworden naar de meerwaarde van Online merkbeschermings- en merkbewakingsdienst DBS voor jouw bedrijf? Of neem contact met ons op voor een gratis demo!