Shared hosting

Op onze pagina over een virtual private server, ofwel VPS, wordt uitgelegd dat deze ingezet kan worden voor meerdere applicaties en klanten. Dit wordt een shared server genoemd. Dit gebruiken wij voor onze klanten om geavanceerde hosting pakketten te leveren. De toegang tot deze shared hosting pakketten zal via een control panel gaan. De inloggegevens hiervan ontvang je bij oplevering van dit pakket. 

Waarom shared hosting van Oxilion?

  • Geen omkijken naar hardware
  • Up-to-date software
  • Hoge mate van veiligheid door o.a. Patchman
  • Gratis SSL-mogelijkheid met Let’s Encrypt

Geen omkijken naar hardware

Met de shared hosting oplossing van Oxilion heb je geen omkijken naar hardware of onderhoud aan de hardware. De resources van het hosting pakket zijn gereserveerd voor jou en zijn daarom altijd beschikbaar.

Up-to-date software

Het structureel bijwerken van software blijft een lastige kwestie. Op onze shared hosting ben je verzekerd van up-to-date software waarmee je klaar bent om de nieuwste applicaties te draaien. De meeste applicaties zoals bijvoorbeeld WordPress zijn ook nog eens eenvoudig te installeren met enkele klikken door installatron.

Hoge mate van veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk. Zo worden de servers voorzien van technieken om zorg te dragen dat om welke reden dan ook toegang tot een hosting pakket verkregen wordt door ongeautoriseerde personen, deze via dit pakket niet bij andere pakketten kunnen komen. Elk hosting pakket is zogezegd zijn eigen kooi. Als extra aanvulling op de beveiliging wordt de software Patchman toegepast. Deze software detecteert lekken in de applicatie (bijvoorbeeld WordPress) en indien nodig isoleert deze software na ontdekken het lek en voert het zelf een correctie hierop uit. Alles zodat een lek niet misbruikt kan worden.

Shared hosting maar geen last van anderen

Elk pakket wordt beschermd tegen overmatig gebruik van andere pakketten. Hinder van een andere applicatie op dezelfde server is hiermee tot een minimum beperkt. Een enkele site op onze shared hosting kan dus niet leiden tot complete downtime voor de server.

Mogelijkheid tot gratis SSL met Let’s Encrypt

Met Let’s Encrypt kan eenvoudig en snel een gratis SSL-certificaat worden aangemaakt en geïnstalleerd. Toch liever een betaald certificaat met zekerheid? Dat kan ook! Er is altijd een manier om de communicatie van de applicatie over het internet af te schermen.

Verschillende varianten van Shared hosting 

  • Basic hosting, hosting voor alle standaard klein zakelijke applicaties.
  • Business hosting, hosting voor de meer geavanceerde applicaties.