Een bezoek aan FOSDEM 2018 in Brussel


20 februari 2018

FOSDEM is een conferentie waar softwareontwikkelaars bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen en software te promoten. Onze collega’s Niek en Julien waren er op 3 en 4 februari bij!

Julien vertelt waarom deze conferentie belangrijk is voor Oxilion: “De onderwerpen die aan bod komen tijdens FOSDEM hebben grote raakvlakken met de software die wij bij Oxilion gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: MySQL, Puppet en Foreman.

Niek en ik zijn vrijdag al naar Brussel gegaan, zodat we zaterdag op tijd bij de eerste lezingen konden zijn. We vielen met onze neus in de boter, want FOSDEM had voor de vroegkomers een Beer Event georganiseerd in het Delirium Café midden in Brussel. Hier waren maar liefst 14 verschillende soorten bier om te proeven. Onder het genot van een biertje en de gemoedelijke sfeer, kwamen we in contact met verschillende sprekers en medebezoekers.

Op zaterdag en zondag hebben we verschillende lezingen en presentaties bijgewoond over onder andere MySQL, Puppet en Foreman loadbalancing, maar ook over GitHub en Percona. Tussen de lezingen door was er ruimte om rond te lopen en te kijken bij de stands van verschillende bedrijven en softwareontwikkelaars. Al met al was dit een erg nuttig weekend en hebben we veel nieuwe ideeën opgedaan!”

Blog overzicht