Magenta MMT

Magenta MMT is leverancier van toonaangevende software voor vakbekwaamheidsmanagement, E-learning en cursusadministratie. Door middel van VeiligheidsPaspoort en ZoneForce ondersteunen ze een groot aantal veiligheidsregio’s en hulpverleningszones in Nederland en België.
Marc vertelt waarom ze hebben gekozen voor Private Cloud Hosting van Oxilion.

24/7 beschikbaar

“Wij ontwikkelen ons softwareplatform in eigen huis en kozen er in eerste instantie ook voor om ons hostingplatform zelf te beheren,” legt Marc uit. “Toen steeds meer en grotere veiligheidsregio’s zich bij ons aansloten, gingen we op zoek naar een oplossing waarbij we het beheer uit handen konden geven. Daarnaast is het belangrijk dat onze dienstverlening 24/7 beschikbaar is.”

Private Cloud Hosting van Oxilion

Een eis voor de nieuwe hostingomgeving was dat de infrastructuur enkel en alleen ingezet zou worden voor Magenta MMT. Oxilion heeft daarom een apart cluster ingericht in het datacenter, een zogenaamde Private Cloud.
Het voordeel voor Magenta MMT is hierdoor tweeledig: enerzijds hebben ze beschikking tot dedicated hardware die volledig gescheiden is van andere klanten. Anderzijds behouden ze de voordelen van virtualisatie. Met Private Cloud Hosting is ook performance gegarandeerd: opslag, rekencapaciteit en werkgeheugen worden optimaal ingezet.

Oxilion beheert op afstand de hostingsoftware, monitort en rapporteert proactief en wijst grotere capaciteit toe wanneer dit nodig is. Daarnaast worden back-ups gemaakt en teruggeplaatst en (veiligheids)incidenten 24/7 opgelost.

Blij met Oxilion als partner

Marc: “We zijn blij met Oxilion als partner. Ze focussen zich op onze omgeving, precies wat we nodig hebben. Hierdoor kunnen wij ons weer met een gerust hart toeleggen op de doorontwikkeling van ons platform.”

Referenties overzicht