Magenta MMT

Magenta MMT kiest voor Private Cloud van Oxilion

Wat doe je als je infrastructuur voor hosting van je bedrijfskritische applicaties het liefst in eigen beheer hebt, maar niet meer het risico van eigen beheer wilt lopen? Magenta MMT, marktleider in kennissystemen voor de sector Openbare Orde & Veiligheid, stond voor deze uitdaging. 

Groei vereist goede hostingbasis

“Wij ontwikkelen het softwareplatform in eigen huis en kozen er in eerste instantie ook voor om ons hostingplatform zelf te beheren”, legt Marc Essink uit, directeur van Magenta MMT. “Nu steeds meer en grotere veiligheidsregio’s in Nederland aangesloten worden, zochten we voor een oplossing waarbij we gebruik maken van nieuwe infrastructuur en het beheer daarover uit handen konden geven.”

Vanwaar deze keuze? “Onze dienstverlening moet 24/7 beschikbaar zijn en onze applicaties zijn steeds bedrijfskritischer geworden. Daarmee is hosting in eigen beheer voor ons net alsof je bedrijfsauto’s in eigen beheer onderhoudt. We zochten daarom een partij die dat beheer en risico op zich neemt en ons ondersteunt in de volgende stappen.”

Private cloud

Een eis voor de nieuwe hostingomgeving was dat de infrastructuur enkel en alleen ingezet wordt voor Magenta MMT. Oxilion heeft daarom een apart cluster ingericht in het datacenter, de zogenaamde private cloud. Het voordeel voor Magenta MMT is tweeledig: enerzijds heeft men beschikking tot dedicated hardware die volledig gescheiden is van andere klanten, anderzijds behoudt men de voordelen van virtualisatie. Met private cloud is ook performance gegarandeerd: opslag, rekencapaciteit en werkgeheugen worden optimaal ingezet. Door middel van virtualisatie worden data over verschillende fysieke machines opgeslagen en verdeeld over meerdere disks, waarmee betere databeschikbaarheid mogelijk is. Oxilion beheert op afstand de hostingsoftware, monitort en rapporteert proactief, wijst grotere capaciteit toe wanneer dit nodig is, maakt en plaatst back-ups terug en lost (veiligheids-)incidenten 24/7 op.

“We zijn blij een goede partner te hebben gevonden in Oxilion”, aldus Essink. “Men heeft de focus op onze omgeving, precies wat we nodig hebben. Wij kunnen ons weer met een gerust hart toeleggen op de doorontwikkeling van ons platform.”

Referenties overzicht