Parantion

Parantion heeft zich ontwikkeld als belangrijke speler en op sommige punten zelfs als marktleider in online onderzoek en digitale (ontwikkel) portfolio’s. De online tools die Parantion ontwikkelt, worden toegepast door vele toonaangevende bedrijven en organisaties, zoals overheden, ziekenhuizen en adviesbureaus.
Het bedrijf uit Deventer heeft gekozen voor Private Cloud Hosting van Oxilion. Waarom? Bas van Parantion legt dit uit.

Een stap voorwaarts

“We hebben besloten dat we onze interne focus meer wilden leggen op de doorontwikkeling van de techniek achter onze software. Daarnaast wilden we niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de hostingomgeving en gingen we op zoek naar een partner die ons kon ondersteunen in die stap voorwaarts.”

Parantion heeft ervoor gekozen om het beheer van de hostingomgeving volledig bij Oxilion neer te leggen, in de vorm van Managed Private Cloud Hosting. Dat betekent dat de hardware in het datacenter voor Parantion fysiek gescheiden staat van andere omgevingen. Oxilion virtualiseert deze omgeving en beheert het volledig op het gebied van middleware (OS-niveau), performance, updates en storage. Daardoor is Parantion volledig ontzorgd en klaar voor de toekomst.

Waarom Private Cloud Hosting van Oxilion?

Bas: “Voor Parantion is het belangrijk om een hostingpartner te hebben die betrouwbaar, professioneel en innovatief is. Omdat Parantion sterk groeiende is, qua volume en qua toepassingen, en de wettelijke eisen steeds hoger worden, moet onze hostingpartner hier ook aan voldoen. In Oxilion vonden we de hostingpartner die we zochten. Ze zorgen voor een proactieve ‘kennisboost’ en zijn een betrouwbare club.”

We ‘draaien’ nu geruime tijd bij Oxilion en kijken terug op een vlot migratietraject, een prima operationele werking en een prettig contact op alle niveaus. Dit in combinatie met de vooruitkijkende blik van Oxilion, geeft ons het vertrouwen dat we klaar zijn voor de verdere doorontwikkeling van onze diensten en applicaties.”

Referenties overzicht