Over Oxilion

Onze droom is een wereld waarin informatietechnologie er is om mensen vleugels te geven. Onze missie is om met internetgerelateerde diensten en producten de voorwaarden te scheppen waarmee individuen, organisaties en ondernemingen kunnen excelleren. Wij zien onze kennis van techniek en beheer als een middel waarmee we anderen in staat kunnen stellen hun ambities waar te maken en daarbij boven zichzelf uit te stijgen.

 

Meer Over Oxilion

Veelgestelde vragen

Op deze pagina's staan de antwoorden op vragen die veel aan ons gesteld worden.

Wij hebben ons best gedaan op alle vragen zo nauwkeurig en uitgebreid mogelijk een antwoord te formuleren. Mocht jij desondanks het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan contact op met 088-SUPPORT of vul het contactformulier in, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

Wat is webhosting?

Wanneer u een domeinnaam heeft geregistreerd en uw website ontwikkeld is, moet deze natuurlijk toegankelijk zijn voor bezoekers. Om dit mogelijk te maken is een computer vereist die beschikt over een permanente verbinding met internet, de server genaamd. Webhosting, of kortweg hosting, is het verhuren van serverruimte waarop uw webpagina's vierentwintig uur per dag opvraagbaar zijn. Webhosting op betrouwbare en snelle servers is dus uitermate belangrijk. Als een website niet bereikbaar is dan is dat heel vervelend en voor een bedrijf zelfs verliesgevend! Daarom garandeert Oxilion dat uw website 99,9% van de tijd bereikbaar is en streven wij elke dag naar de 100%.

Hoeveel webruimte heb ik nodig?

Beginnende websites hebben vaak niet veel ruimte nodig. Start je een website met veel afbeeldingen, filmpjes en andere grote bestanden dan heb je meer ruimte nodig dan een website van tien pagina's met alleen informatie in tekstvorm. Maar hoeveel heb je nodig? Dit kun je bekijken aan de hand van de bestanden die je op jouw site gaat plaatsen. Selecteer alle bestanden en bekijk door te klikken op de rechtermuisknop en dan op „eigenschappen” wat de grootte is van alle bestanden samen. Onthoud dat jouw website kan gaan groeien en er soms meerdere bestanden kunnen bijkomen, neem dus meer ruimte dan je exact nodig gaat hebben. Het is natuurlijk altijd mogelijk later webruimte bij te kopen.

Wat telt mee in mijn webruimte?

Alles wat er op jouw website staat aan bijvoorbeeld teksten, foto's en audiomateriaal, maar ook jouw statistieken, een database, jouw mail en logfiles tellen mee in de hoeveelheid webruimte die je gebruikt. Je kunt in jouw Controlpanel zien hoeveel webruimte je gebruikt.

Wat veroorzaakt dataverkeer?

Dataverkeer wordt veroorzaakt door e-mail en doordat bezoekers de site bezoeken. E-mail wordt namelijk eerst naar de server gestuurd en daar haalt jouw computer het weer op. Bezoekers van jouw website downloaden de data die samen jouw website maken naar hun computer. De hoeveelheid mail die je verwacht en het aantal bezoekers op jouw site, maar ook de inhoud van jouw site heeft dus effect op de hoeveelheid dataverkeer.

Maakt Oxilion backups van mijn webhostingpakket?

Oxilion maakt enkel backups van complete servers, deze kopieen worden opgeslagen in een datacentrum, zodat in het geval van serveruitval of datacentrumproblemen (brand / hardnekkige storingen) teruggevallen kan worden op deze data.

Oxilion maakt geen backups van losse websites; wij adviseren je dan ook deze zelf te maken, dit kan eenvoudig via het DirectAdmin panel (Backup/Restore); de backups die via DirectAdmin gemaakt worden, worden geplaatst in de /backups map van jouw hosting; deze kun je via ftp ook ophalen van de server.

Wat is een controlepaneel?

Een controlepaneel is een interface die je kunt gebruiken om jouw instellingen voor jouw domeinnaam te kunnen beheren. Hier kunnen onder andere e-mailaccounts en databases worden aangemaakt.

Welk controlepaneel gebruikt Oxilion op haar servers?

DirectAdmin is het standaard controlepaneel. Dit softwarepakket garandeert gebruiksgemak en een hoge uptime.

Hoe kan ik de inloggegevens van mijn controlepaneel opnieuw opvragen?

De logingegevens van een hostingpakket zijn gemakkelijk op te vragen via https://mijn.oxilion.nl/beheren/overzicht-producten. Hier kan je inloggen met je klantnummer en wachtwoord. Bij iedere domeinnaam met een hostingpakket zie je een link "Vraag aan" staan in de kolom Login. Zodra je hierop klikt zullen de logingegevens per e-mail naar je toegestuurd worden.

Mocht je het wachtwoord voor Mijn Oxilion niet meer weten, vul dan even je klantnummer in op https://mijn.oxilion.nl/wachtwoord-opvragen en we zullen vervolgens het wachtwoord per e-mail (naar het adres dat in onze administratie bekend is) sturen. Je klantnummer kan je vinden op facturen en de contracten die je van ons hebt ontvangen.

Lukt ook dat niet? Neem dan even contact met ons op per e-mail of telefoon en we helpen je graag verder!

Wat doet Oxilion tegen Spam?

Oxilion Antispam combineert de beste kenmerken van de bestaande methodes om spam- en virusmail te bestrijden en zorgt daarmee voor filtering van ruim 90% van de spam op bij ons geregistreerde domeinen. Dit wordt bereikt door het inzetten van een apart servercluster voor e-mail en het combineren van de nieuwste technieken op het gebied van de strijd tegen spam.

Daarnaast biedt Oxilion voor alle hostingproducten spam- en virusfilters aan. Deze filters controleren de inhoud van iedere e-mail op bepaalde spam-elementen, zoals het gebruik van kleuren, weblinks en het gebruik van bepaalde woorden. Elk van de spam-elementen krijgt een spam-score, die wordt opgeteld tot een totaalscore. Deze totaalscore is terug te vinden in de header-informatie van een e-mailbericht. Is deze score hoger dan een vooraf ingestelde waarde, dan wordt het bericht gemarkeerd als spam.

Standaard maak je bij Oxilion gebruik van een veilige basisconfiguratie. Je kunt deze configuratie aanpassen door in te loggen op MIJN OXILION.

Naast het controleren van mail, controleert Oxilion mail-wachtrijen op hostingservers op het versturen van spam. Helaas wordt wel eens geconstateerd dat hostinggebruikers scripts op websites plaatsen die door hackers te kraken zijn. Via deze scripts wordt mail geínjecteerd in de mail-wachtrijen van servers, waardoor vertraging in de mailafhandeling ontstaat. Door de mailwachtrijen regelmatig te controleren en gebruikers van gemakkelijk te kraken scripts te wijzen op de risico's, probeert Oxilion het versturen van spam tot een minimum te beperken.

Wat kan ik doen tegen Spam?

Naast de inspanningen van Oxilion tegen spam kun je, als gebruiker van hosting, ook zelf een aantal zaken ondernemen om de ontvangst en onbewuste verzending van spam tegen te gaan:

1. Maak altijd gebruik van de meest recente software voor site-elementen zoals: fora, fotoboeken, gastenboeken en reactie-formulieren. Het bijhouden van updates kan veel schelen in mogelijke inbreuken op jouw website en daarmee het verzenden van spam.

2. Maak geen gebruik van de „catch-all” functie van de mail. Deze functie vangt email op, die niet gericht is aan één van de gedefinieerde mailboxen. Vaak komt op niet gedefinieerde mailadressen, zoals zomaarwatletters@uwdomein.nl, enkel spam binnen. Het deactiveren van deze optie zal veel spam tegenhouden. Oxilion heeft dat standaard ingesteld.

3. Gebruik bij postings op een forum of in nieuwsgroepen een adres dat niet bestaat, zoals naam@ongeldig.oxilion.nl of naam@oxilion.nl.ongeldig. Spam-robots die het internet afzoeken naar mail-adressen, zullen dan jouw mailadres niet kunnen misbruiken voor ontvangst van spam.

4. Vermeld op je website jouw mailadres in de vorm van een afbeelding, in plaats van tekst, dit is ook om spam-robots die mailadressen verzamelen niet de mogelijkheid te geven om jouw mailadres te lezen.

5. Stuur geen antwoord op spam. De spammer kan hieruit afleiden dat je jouw e-mail leest en dat maakt jouw e-mailadres nog waardevoller om opnieuw te spammen of zelfs te verkopen.

Welke antispam server IP-ranges worden gebruikt?

De volgende IP-adressen worden gebruikt voor filtering:

IPv4: 46.19.217.10 / IPv6: 2a00:d10:1141:3::11

IPv4: 46.19.217.12 / IPv6: 2a00:d10:1141:3::12

IPv4: 46.19.217.14 / IPv6: 2a00:d10:1141:3::13

IPv4: 46.19.217.16 / IPv6: 2a00:d10:1141:3::14

IPv4: 213.206.97.206 / IPv6: 2001:898:2000:1000::7