Kennisbank Mijn Oxilion

Vraag eenvoudig je SSL certificaat aan

SSL is essentieel bij het veilig verzenden van vertrouwelijke gegevens. Met een SSL-certificaat voorkom je dat data tussen jouw browser en de website/webshop die je bezoekt, gelekt wordt aan derden. Met de komst van de AVG is het hebben van een SSL certificaat feitelijk verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Dit deel is opgenomen in artikel 32 van de AVG.

Validatie SSL certificaat

Na het aanvragen van een SSL certificaat wordt een validatie gestart. Deze validatie is nodig om vast te stellen dat jij gemachtigd bent namens dit domein een SSL certificaat aan te vragen. Hiervoor zijn enkele validatie methoden.

DNS validatie

Door een record toe te voegen aan de DNS van je domeinnaam kan de validatie eenvoudig plaatsvinden. Indien de domeinnaam voor het certificaat bij ons staat, zullen wij dit voor je doen. Je hoeft dan niets zelf te doen.

E-mail validatie

Validatie via een aangegeven e-mailadres in het keuzemenu is ook mogelijk. Na keuze van deze methode wordt er op het aangegeven e-mailadres een e-mail verzonden voor de validatie. Deze dien je af te ronden voor een succesvolle uitgifte van het SSL certificaat.