Kennisbank Mijn Oxilion

Veilige verbinding met SSL certificaat

Met een SSL-certificaat bij jouw domeinnaam verloopt jouw online communicatie tussen de bezoeker en jouw website of webshop op een veilige manier.

Om als bedrijf online te gaan, is het belangrijk dat je jouw website goed beveiligt. Een SSL certificaat is een essentieel onderdeel van de beveiliging van communicatie via het internet. De afkorting staat dan ook voor Secure Sockets Layer. Deze beveiligingstechnologie zorgt voor het tot stand brengen van een gecodeerde verbinding tussen een webserver en een browser. De verbinding zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen de webserver en de browser worden doorgegeven, privé en integraal blijven. Zo wordt er voorkomen dat internetcriminelen gevoelige informatie kunnen inzien en aanpassen. Een super belangrijk onderdeel van jouw online domein dus! Meer over SSL certificaten vind je op deze pagina.

Positive SSL

€ 15,00

per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofddomein

Wildcard SSL

€ 79,00

Per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofddomein
Inclusief alle subdomeinnamen

Multi domein SSL

€ 19,00

Per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofd domeinnaam
Inclusief 2 extra domeinnamen
Optie tot meer domeinnamen (SANs)
+€ 6,00 per jaar per extra SAN

AVG ready met SSL

SSL is essentieel bij het veilig verzenden van vertrouwelijke gegevens. Met een SSL-certificaat voorkom je dat data tussen jouw browser en de website/webshop die je bezoekt, gelekt wordt aan derden. Met de komst van de AVG is het hebben van een SSL certificaat feitelijk verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Dit deel is opgenomen in artikel 32 van de AVG.

Voordelen van SSL bij Oxilion

  • AVG ready
  • Hogere ranking in Google
  • Identiteit van het bedrijf is bevestigd
  • Schept vertrouwen
  • Aanvraag en installatie regelen wij

Google geeft voorkeur websites met SSL

Websites met een HTTPS status krijgen voorrang op websites zonder deze status. In die zin kan het hebben van een SSL certificaat dus bijdragen aan een betere ranking in Google. Daarnaast laat een browser als Google Chrome ook eerst een waarschuwing zien aan bezoekers van een website die geen HTTPS status hebben. Dit is voor je bezoekers dan weer vervelend. Genoeg reden om wel een SSL certificaat te nemen.

Geen meerjarige certificaten meer

Sinds 18 augustus 2020 is het niet meer mogelijk om een SSL certificaat aan te vragen voor meer jaren. De maximale duur van een certificaat is 1 jaar. De reden hiervoor is dat zowel Google als Apple aangeven dat langdurige certificaten veiligheidsrisico’s met zich meenemen.

Een SSL certificaat kopen bij Oxilion

Een SSL certificaat gaat verder dan alleen het beveiligen van een website. SSL kan namelijk ook worden gebruikt voor e-mailcommunicatie en het beschermt ook nog eens de data van jouw bezoekers. Wanneer je een website hebt waar je persoonsgegevens in verwerkt, dan is het volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht om deze gegevens veilig te verwerken. Dit kan dus met een SSL-certificaat. Als je dus meer wilt weten over de kosten voor het aanschaffen, instaleren van een SSL-certificaat of over andere zaken. Dan is het een aanrader om contact met ons op te nemen. We helpen je met alle plezier!

Vragen over een SSL certificaat

Het kan natuurlijk best zijn dat je met een aantal vragen of opmerkingen blijft zitten als het gaat om het kopen van een SSL-certificaat. Neem daarom gerust contact met ons op! Onze specialisten staan voor je klaar en zullen antwoord geven op al jouw vragen. Door jarenlange kennis en ervaring kunnen wij je verder helpen bij het aanschaffen en installeren van een SSL-certificaat. Je kan contact met ons opnemen via 088 787 7678!

Regel je online hosting met Oxilion

Als we het hebben over de beveiliging van jouw website, dan kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Met ruim 22 jaar aan ervaring in online hosting kunnen wij jou van een goed passend advies voorzien. Zo zorgen we er samen voor dat je een SSL certificaat aanschaft dat perfect voor jouw online domein is. Laat Oxilion je helpen bij jouw online avontuur, wij helpen je van A tot Z bij jouw SSL-certificaat!