Kennisbank Mijn Oxilion

SSL-certificaat

Met een SSL-certificaat bij jouw domeinnaam verloopt de online communicatie tussen de bezoeker en jouw website of webshop op een veilige manier. Een SSL-certificaat is dus een essentieel onderdeel van de beveiliging van jouw communicatie via het internet. Meer weten over het certificaat en de mogelijkheden die Oxilion jou biedt? Lees dan snel verder!

Positive SSL

€ 22,50

per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofddomein

Wildcard SSL

€ 96,50

Per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofddomein
Inclusief alle subdomeinnamen

Multi domein SSL

€ 34,50

Per jaar
Vraag aan Vraag aan
Validatie van domeinnaam
Certificaat voor hoofd domeinnaam
Inclusief 2 extra domeinnamen
Optie tot meer domeinnamen (SANs)
+€ 15,00 per jaar per extra SAN

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een digitaal certificaat dat de identiteit van een website bevestigt. SSL staat voor ‘Secure Socket Layer’ en brengt een versleutelde verbinding tussen een webbrowser en webserver tot stand. De data die jij uitwisselt met de klant, blijft daardoor alleen tussen jullie. Dit maakt het voor bijvoorbeeld internetcriminelen niet mogelijk om de informatie te onderscheppen of te lezen. 

 Websites met ‘https://’ voor een URL beschikken over een SSL-certificaat. Ook hebben deze websites vaak een slotje in de adresbalk van de browser. Naast dat het certificaat data beveiligt, creëert het ook vertrouwen aan bezoekers dat ze op een veilige website beland zijn. Een essentieel certificaat voor een veilige online omgeving dus!

Het belang en voordelen van SSL voor organisaties

SSL is cruciaal bij het veilig verzenden van vertrouwelijke gegevens. Met het certificaat voorkom je dat data tussen jouw browser en de website lekt aan derden. Maar het aanschaffen van een SSL-certificaat heeft nog meer voordelen. Zo profiteer je van:

 • Vertrouwen en geloofwaardigheid: Wanneer bezoekers het hangsloticoon of het ‘https://’ in de adresbalk zien, weten ze dat hun informatie veilig is. Dit versterkt het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de website en organisatie.
 • SEO-technische voordelen: Google geeft websites voorrang die beschikken over een SSL-certificaat. Dat kan leiden tot betere zichtbaarheid in zoekresultaten, wat meer verkeer naar de website kan genereren.
 • Identiteitsverificatie: Een SSL-certificaat bevestigt de identiteit van een website. Dit helpt om je te onderscheiden van frauduleuze of phishing-websites.
 • Compliance: Voor sommige sectoren of regelgevingen is het verplicht om gegevens versleuteld over te dragen.
 • Concurrentievoordeel: Beveiliging is steeds belangrijker in de online wereld. Het aanbieden van een website met beveiligd SSL-certificaat kan een onderscheidende factor zijn ten opzichte van concurrenten zonder SSL

Verschillende soorten SSL-certificaten inclusief de prijs

Bij Oxilion hebben we verschillende SSL-certificaten die we jou aanbieden. Maar wat kost een SSL-certificaat nu precies? Bij Oxilion heb je keuze uit de volgende drie opties:

 • Positive SSL-certificaat: €15,- per jaar. Deze SSL beveiligt enkel het hoofddomein met domeinnaamvalidatie.
 • Multi domein SSL-certificaat: €19,- per jaar. Deze SSL beschermt het hoofddomein en twee extra domeinnamen. Wil je nog een domein toevoegen? Dan kost je dit €6,- per extra SAN.
 • Wildcard SSL-certificaat: €79 per jaar. Deze SSL beveiligt het hoofddomein met domeinvalidatie, maar ook alle subdomeinen.

Met een SSL-certificaat ben jij AVG ready

Met de komst van de AVG is het hebben van een SSL-certificaat feitelijk verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Dit deel is namelijk opgenomen in artikel 32 van de AVG. Daarnaast is het sinds 2020 niet meer mogelijk om een SSL-certificaat aan te vragen voor meerdere jaren. Google en Apple geven namelijk aan dat langdurige certificaten veiligheidsrisico’s met zich meenemen. De maximale geldigheidsduur van een certificaat is dus één jaar.

SSL-certificaat aanvragen bij Oxilion

Met meer dan 23 jaar ervaring in online hosting is Oxilion jouw partij om te helpen met de keuze voor het juiste SSL-certificaat. Met het kopen van SSL ben jij gegarandeerd van optimale bescherming. Bij Oxilion heb je keuze uit drie verschillende certificaten:

 • Positive SSL
 • Multi domein SSL
 • Wildcard SSL

 Wanneer je voor Oxilion kiest, profiteer je van een team van experts die je het hele proces bijstaan. En verborgen kosten? Daar doen we niet aan mee. Bij ons ben je gegarandeerd van een goedkoop SSL-certificaat. Tot slot bieden we jou continu ondersteuning, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Schaf dus nu jouw SSL-certificaat aan bij Oxilion en geniet van een optimale online bescherming!

Meer informatie nodig?

Ben je op zoek naar meer informatie over een SSL-certificaat? Of heb je een vraag welk certificaat het beste bij jouw website past? Neem dan gerust contact op met één van onze online specialisten. Door onze jarenlange kennis en ervaring helpen we je graag verder met het installeren van een SSL. Bel ons op +31 (0)88 - 787 7678 of vul het online contactformulier op de website in. We adviseren je graag!