ART domein toegevoegd, wat kan je er mee?

Oplossingen
DNS

We hebben ons portfolio van domeinnamen verder uitgebreid. Dit keer met een bijzondere domeinextensie, namelijk de TLD die wereldwijd te gebruiken is: .art. Waarom is deze domeinextensie voor jou als kunstenaar of kunstliefhebber zo bijzonder? Nou, omdat er aanvullende informatie over het kunstwerk kan worden opgeslagen in de DNS van de domeinnaam.

Bij een .art domein is het mogelijk om extra informatie op te nemen in de DNS van dat domein. Deze informatie heeft dan betrekking op een kunstwerk. Hiermee wordt de domeinnaam feitelijk aan dit kunstwerk gekoppeld. Verkoop je het kunstwerk, zal je dit domein er ook bij verkopen.

De originele maker van het kunstwerk kan bijvoorbeeld zichzelf op laten nemen als maker in de DNS. Hiermee kan hij de authenticiteit van het kunstwerk waarborgen. Tevens kunnen ook kenmerken van het kunstwerk hierin worden opgenomen of een jaartal waarin het kunstwerk gemaakt is.

De waarde van kunst wordt namelijk bepaald aan de hand van de informatie rondom dat kunstwerk. Deze data worden opgeslagen in de DNS van een domeinnaam die hoort bij het kunstwerk. Dit wordt de ‘WhatIs’ genoemd en is op te vragen in de publieke Whois van een domein.

De opslag van deze belangrijke data is op deze manier veilig en snel opvraagbaar. De kans dat deze data verloren gaat is lager dan wanneer dit enkel op bijvoorbeeld een papiertje staat geschreven.

Leg jouw .art domein vast

Direct registreren Direct bestellen