Kennisbank Mijn Oxilion

Domeinen verhuizen

Als je jouw domeinnaam wilt verhuizen naar een andere hostingprovider is het goed dat je bij Oxilion terecht bent gekomen. Op het gebied van zowel een registratie- als een verhuizing van een domeinnaam voor je bedrijf, zijn wij werkelijk de specialist. Als jij op het moment van spreken ontevreden bent over de gang van zaken met je hostingprovider is het erg logisch als je wilt dat we je domeinnaam verhuizen. Neem vooral je tijd om alles uit te zoeken en laat onze specialisten doen waar ze goed in zijn: het verhuizen van jouw domeinnaam!

Tips voor de verhuizing van je domein

Een domeinnaam verhuizen hoeft niet moeilijk te zijn. Wel moet je rekening houden met een aantal zaken en als je goede voorbereiding treft, is het verhuizen van de domeinnaam eenvoudig. Wij geven enkele tips voor het snel en probleemloos verhuizen van de domeinnaam. Dit geldt voor als je naar ons toe wilt verhuizen of bij ons weg. Dat laatste hebben we natuurlijk liever niet.

  • Domeineigenaar, zorg ervoor dat jij de domeineigenaar bent voor het inzetten van de verhuizing. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel eenvoudiger. Uiteraard kan je hulp inschakelen van iemand anders voor de verhuizing. 
  • Verhuiscode, zorg dat je een geldige verhuiscode hebt van de domeinen die je wenst te verhuizen. Let wel, sommige verhuiscodes kennen een beperkte geldigheid. 
  • Oude contract opzeggen, geef duidelijk aan dat je wenst te verhuizen. Zo kunnen eventuele transferlocks op een domein weggehaald worden. 
  • DNS, als er al actief gebruikt wordt van de domeinnaam, dan zijn er ook actieve DNS records. Zorg dat deze DNS voor de verhuizing van het domein bij de nieuwe provider aanwezig zijn voor een vlekkeloze overgang. 
  • Data migratie, vaak ben je zelf verantwoordelijk voor de verhuizing van de data. Houdt hier rekening mee of stem dit af met de provider of eventuele derde partij. 

Hoelang duurt een domein verhuizing?

In veel gevallen, zoals bij een .nl domein, is een verhuizing geregeld binnen een tot enkele uren. In andere gevallen is de duur van de verhuizing afhankelijk van meerdere activiteiten waardoor de verhuizing langer kan duren. In geval van een .com domein is dit bijvoorbeeld 5 dagen. Je kunt hiervoor altijd je provider raadplegen.

Bij bulk modus is een extensie (zoals .nl) verplicht.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
Zoeken

Een domeinnaam verhuizen met de hulp van Oxilion

We kunnen ons er alles bij voorstellen als dit de eerste keer is dat je een domein moet verhuizen en je niet weet hoe dit werkt. Dit brengt misschien wat onwetendheid en mogelijke drempels met zich mee. Laat daarom bij deze één ding duidelijk zijn: onze specialisten nemen alle zorgen uit handen als jij jouw domeinnaam moet verhuizen. Doordat onze specialisten het verhuisproces van domeinen door en door kennen, kunnen wij je altijd voorzien van een antwoord op jouw vragen.. Aarzel vooral niet en neem contact met ons op als je er niet helemaal uitkomt. Samen gaan we ongetwijfeld het online avontuur aan dat je altijd al aan wilde gaan!

Vragen over domeinverhuizing

Het kan natuurlijk best zijn dat je met wat vragen of opmerkingen blijft zitten met betrekking tot het verhuizen van je domein. We raden je mocht je hier daadwerkelijk mee zitten aan om contact op te nemen met onze specialisten. Doordat wij in staat zijn om kennis en ervaring te allen tijde te combineren, hebben wij op elke vraag een antwoord en voor elk probleem een oplossing. Neem contact op via ons telefoonnummer: 088 787 7678 en laat weten waar we jou mee kunnen helpen!

Een domein verhuizen via Oxilion

Als we het hebben over het verhuizen van een domein, dan kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Doordat wij al ruim 22 jaar actief zijn in de huidige branche is het mogelijk om naast passende hosting pakketten aan te schaffen, ook mogelijk om advies te krijgen over het online avontuur dat jij met je bedrijf aangaat. Laat Oxilion zeker de hulp bieden in dit avontuur die jij misschien wel nodig hebt en bereik samen met ons de resultaten die jij online altijd al hebt willen behalen. Verhuis vandaag nog jouw domein met de domein verhuis service via Oxilion!