Kennisbank Mijn Oxilion

Domeinnaam verhuizen

Wil jij van domeinnaam wisselen? Dat kan! Bij het verhuizen van een domeinnaam wissel je van hostingprovider (registrar) die jouw domein beheert. Je vraagt een code aan bij de huidige provider. Vervolgens geef je deze aan je nieuwe provider om de verhuizing te starten.

Tijdens het verhuizen van een domeinnaam is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende aspecten. Zo moet je erop letten dat..

..je domein niet op slot staat;
..je website actief blijft;
..je e-mailadres bereikbaar blijft.

Oxilion helpt jou met een vlekkeloze verhuizing van jouw domeinnaam. Op deze pagina vind je alle informatie die jij nodig hebt! Lees dus snel verder.

Bij bulk modus is een extensie (zoals .nl) verplicht.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
Verhuizen

Waarom een domeinnaam verhuizen?

Allereerst is het goed om te weten waarom het verhuizen van een domeinnaam nuttig kan zijn. Er zijn namelijk verschillende redenen voor te bedenken:

 • Betere voorwaarden: Misschien wil je overstappen naar een andere provider omdat je daar betere voorwaarden hebt. Denk bijvoorbeeld aan betere prijzen, een betrouwbaardere service of een betere klantenservice. Oxilion biedt deze voorwaarden aan tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

 • Extra diensten: Wanneer je jouw domeinnaam verhuist naar een andere provider, kun je profiteren van extra diensten. Zo biedt Oxilion geavanceerde beveiligingsfeatures, e-mailhosting en andere diensten aan. Meer weten? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. 

 • Alles op één plek: Heb je meerdere domeinen verspreid over verschillende providers? Alle domeinen op één plek creëert beter overzicht en minder gedoe. Daar ben jij toch ook naar op zoek?

In 4 stappen jouw domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam overzetten is altijd mogelijk. Het is wel belangrijk te kijken naar het contract bij je huidige provider. Deze kan namelijk nog doorlopen. Is deze afgelopen of wil jij jouw website verhuizen naar een andere hosting? Volg dan deze vier stappen:

 • Kies jouw nieuwe provider: criteria waar je rekening mee kan houden zijn de prijzen, service en bijbehorende diensten. Bekijk welke provider voldoet aan jouw wensen en maak een account aan.
 • Vraag een verhuiscode op: vraag de verhuiscode (ook wel bekend als EPP-code) op bij jouw huidige domeinregistrar. Let op dat het domein niet vergrendeld is wanneer de overdracht plaatsvindt. Is dit wel het geval? Hef deze vergrendeling dan op voordat je de verhuizing start.
 • Werk je DNS- en contactgegevens bij: doe dit bij de nieuwe registrar voor je de domeinnaam daadwerkelijk verhuist. Denk bijvoorbeeld aan de A-records en MX-records. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw website en e-mailadres ‘gewoon’ actief en bereikbaar blijft. Na het updaten weet je zeker dat je toekomstige meldingen en verlengingen goed ontvangt.
 • Start de domeinverhuizing: nu is het tijd om jouw domein over te zetten. Volg de procedure en geef jouw verhuiscode door aan je nieuwe provider. In veel gevallen stuurt je oude registrar een bevestiging om de overdracht goed te keuren. Zorg daarom dat het verhuisslot bij de oude registrar verwijderd is.

Heb je deze vier stappen goed uitgevoerd? Dan heb je een succesvolle verhuizing achter de rug. Heb je hier vragen over of ondersteuning bij nodig? Oxilion helpt jou graag verder met een succesvolle domeinnaam verhuizing!

Hoe lang duurt een domeinnaam verhuizing?

De verhuizing van een domeinnaam met de extensie .nl of .be gaan vrijwel altijd direct. Met een kloppende verhuiscode is deze direct over. Je hoeft hier dus niet lang op te wachten

Een domeinnaam met de extensie .com werkt anders. Hiervan dient je oude registrar akkoord te geven voor een snelle overgang. Ook hiervoor is een verhuiscode nodig maar na de validatie van deze verhuiscode dient je oude registrar de verhuizing dus nog goed te keuren. Hiervoor geldt een periode van 5 dagen. Wordt er geen reactie gegeven, dan zal de domeinnaam na die 5 dagen alsnog verhuizen. De verhuisperiode is afhankelijk van de snelheid waarmee de huidige registrar de vereiste goedkeuringen verstrekt en het domein vrijgeeft. 

Per extensie kan er dus een verschillende verhuisperiode zijn en de ene extensie kent ook meer voorwaarden dan de andere extensie. Heb je hier vragen over?

Neem dan contact met ons op Neem contact op

Wat zijn de kosten?

De kosten van een domeinnaam verhuizing variëren per hostingprovider. Het gaat dan enkel om verhuizingen waarbij je wisselt van registrar. 

Ben jij een klant bij Oxilion en moet de verhuizing naar een andere klant van Oxilion plaatsvinden? Dan zijn er geen kosten verbonden aan de verhuizing. Neem in dat geval contact met ons op om de overgang te regelen.

De laatste tips voor een soepele overdracht

Voor een soepele en vlekkeloze verhuizing delen we graag nog wat laatste tips:

 • Zorg ervoor dat jij domeineigenaar bent. Dit versnelt het hele verhuisproces.
 • Zorg voor een geldige verhuiscode van de domeinen die jij wil verhuizen. Let op; sommige codes zijn beperkt geldig.
 • Geef tijdig aan wanneer je wil verhuizen van domein. Zo kunnen eventuele transferlocks op tijd worden weggehaald.
 • Controleer de nameservers. Beslis of je de huidige nameserverinstelling wil behouden, of dat je deze wilt wijzigen naar die van je nieuwe host. Dit is vooral belangrijk als je actieve diensten hebt die afhankelijk zijn van je domein.
 • Update je contactgegevens. Zorg er tot slot voor dat je contactgegevens allemaal up-to-date zijn. Hierop ontvang je namelijk je notificaties en meldingen over jouw domeinverhuizing.

Met deze vijf tips in het achterhoofd ben je helemaal klaar voor een onbezorgde domeinverhuizing!

Een domeinnaam verhuizen met de hulp van Oxilion

Bij Oxilion hebben we al vele succesvolle domeinnaam verhuizingen mogen uitvoeren. Doordat we al ruim 23 jaar actief zijn in de online wereld, kunnen we je altijd voorzien van deskundig advies. Tijdens de verhuizing bieden we je continu ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Regel dus nu jouw domeinnaam verhuizing bij Oxilion en profiteer van een persoonlijke service met professioneel advies!

Meer informatie

Wil je graag nog meer informatie? Onze online specialisten zitten iedere werkdag klaar om jou verder te helpen. Je bereikt ons via 088 - 787 7678, het invullen van het online contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@oxilion.nl. We staan je graag te woord!