Kennisbank Mijn Oxilion

Over Oxilion

Oxilion is een ervaren hostingprovider die uitblinkt in het aanbieden van persoonlijke support bij onze technische diensten zoals webhosting, domeinregistratie, en certificaten. Met een sterke focus op klanttevredenheid en betrouwbaarheid, groeide het bedrijf tot een prominente speler in de hostingmarkt. Met een klein maar toegewijd team biedt Oxilion meer dan 5800 klanten innovatieve, gebruiksvriendelijke diensten, ondersteund door persoonlijk en direct contact, zonder dat elke vraag direct hoeft te leiden tot een factuur. Laten we kennismaken!

Terug in de tijd

In 2000 begonnen Jeroen en Raoul, gedreven door hun onvrede over de beschikbare hostingdiensten en de matige klantenservice die ze daarbij ervoeren, hun eigen pad met JR Online. Vanuit de overtuiging dat technische kennis gecombineerd met sterke, persoonlijke support het verschil kon maken, startten ze vanaf een zolderkamer met het aanbieden van shared hosting aan hun netwerk. Dit initiatief groeide uit tot Oxilion, een naam die in 2009 werd aangenomen.

Oxilion ontleent zijn naam aan 'Oxygen', essentieel voor leven, net zoals onze hosting cruciaal is voor online ondernemingen. Gecombineerd met 'Lion', de krachtige koning van de jungle, symboliseert het onze sterke hosting en toewijding om jouw business vooruit te helpen.

Het zusje van Fundaments

Door de jaren heen heeft Oxilion zich niet alleen in naam ontwikkeld. In 2013 ontstond cloud-expert Fundaments uit Oxilion, met een focus op infrastructuur als dienst (IaaS) en beheerde dienstverlening. Ondanks een periode van aparte groei, zijn we in 2020 weer samengekomen met Oxilion als een sterk merk binnen deze structuur.

Onder de vleugels van Interstellar

Vandaag de dag staat Oxilion sterk in de markt. Als onderdeel van de Interstellar-groep, profiteren we van de investeringen, kennisdeling en commerciële kansen die dit netwerk van zo’n 14 bedrijven en ongeveer 800 medewerkers biedt.

Zo werkt Oxilion

  1. Plaatsen van een bestelling via de website, vaak voor een combinatie van een domeinnaam met hosting.
  2. Automatische registratie van de gekozen domeinnaam (indien beschikbaar) en aanmaak van een hostingpakket op onze Nederlandse servers.
  3. Systemen koppelen alles naadloos aan elkaar.
  4. Klant ontvangt een e-mail met toegang tot de MijnOxilion-omgeving voor beheer van de diensten.
  5. Bevestigingsmail wordt verstuurd met details over de geregistreerde domeinnaam en de oplevering van het hostingpakket, inclusief instructies voor toegang.
  6. De klant kan vervolgens het hostingpakket inrichten voor het toegankelijk maken van een website of webshop onder de eigen domeinnaam.

Automatisering en systeemintegratie

Met een klantenbestand van 5800, ondersteund door slechts zes personen, leunen we sterk op automatisering en systeemintegratie. Dit zorgt ervoor dat bestellingen vloeiend verlopen, met ondersteuning via onze kennisbank voor zoveel mogelijk zelfservice. Onze klanten variëren van groot, met meerdere hostingpakketten, honderden domeinnamen, en licenties, tot klein, met slechts één domeinnaam. Ondanks dit grote aantal klanten, hebben we met 90% geen direct contact nodig omdat onze processen soepel verlopen. Echter, bij vragen zijn we altijd bereikbaar.

Visie

Bij Oxilion bieden we een unieke combinatie van technische kwaliteit en uitzonderlijke persoonlijke support. We zien een wereld voor ons waarin hosting niet alleen draait om de ruimte op een server, maar om de ervaring en de ondersteuning die we onze klanten bieden. Onze visie is om de standaard te zijn in kwaliteit en service, waarbij elk project niet alleen bijdraagt aan de groei van onze klanten maar ook aan die van onszelf. We streven ernaar Oxilion op de kaart te zetten als dé host die synoniem staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, en een persoonlijke benadering. We zijn dan ook trots op onze 95% positieve reviews.

Kwaliteit verzekerd

Bij Oxilion garanderen we onze kwaliteit door onze ISO-9001 certificering. Deze certificering is niet slechts een bewijs van conformiteit aan internationale normen, maar vormt de kern van ons dagelijkse werk. Het dwingt ons om scherp te blijven op de kwaliteit van zowel onze diensten als onze interne processen. Het stimuleert ons voortdurend om te zoeken naar manieren om te verbeteren. Door te kiezen voor Oxilion, kies je voor een partner die bewezen heeft betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel te hebben staan.

Missie

Onze missie is duidelijk: de dienstverlener zijn die opvalt in de hostingmarkt door altijd bereikbare, persoonlijke support te bieden. We begrijpen dat niet iedereen even bekend is met de technische aspecten van hosting en dat problemen frustrerend kunnen zijn. Daarom zetten we ons in om voor elke uitdaging een oplossing te bieden, of het nu gaat om een eenvoudige vraag of complexe technische uitdaging. We hechten veel waarde aan het behouden van directe, telefonische ondersteuning, omdat we merken dat onze klanten dit enorm waarderen.

Duurzame hosting

Bij Oxilion zijn we trots op onze ISO 14001-certificering, een bewijs van onze toewijding aan milieumanagement en duurzaamheid. We geloven sterk in het belang van verantwoord ondernemen en streven ernaar om zowel onze bedrijfsdoelstellingen als milieudoelstellingen te realiseren. Door voor Oxilion te kiezen, ondersteun je een partner die niet alleen jouw online succes vooropstelt, maar ook zorg draagt voor onze planeet.

Onze grootste trots

Bij Oxilion is ons team onze trots. Met slechts zes toegewijde medewerkers, elk met een sterke IT-achtergrond of doorgegroeid binnen ons specifieke werkgebied, leveren we topkwaliteit hostingdiensten. Onze technische experts blijven zich ontwikkelen door interne opleidingen en externe studies.

Warm en familiair

De sfeer binnen Oxilion is warm en familiair. We houden van gezelligheid, of het nu gaat om een potje voetbal of onze vrijdagmiddagborrel. We hechten waarde aan persoonlijk contact, zowel met elkaar als met onze klanten. Ondanks dat we mogelijkheid hebben om thuis te werken, vinden we het belangrijk om elkaar ook regelmatig op kantoor te zien. Dit bevordert het leren van elkaar en het kort houden van de lijntjes.

Kom met ons in contact!

Wil je deel uitmaken van ons verhaal? Bij Oxilion staan we altijd klaar om jouw online ambities te ondersteunen met onze robuuste hostingoplossingen en persoonlijke support. Of je nu een groot online imperium wilt bouwen of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je enkele domeinnaam, wij zijn er voor je. Ontdek hoe onze toegewijde service en technische expertise jouw online aanwezigheid kunnen versterken. Neem vandaag nog contact op, start je project met Oxilion, en ervaar de kracht van persoonlijke, kwalitatieve hosting. Jouw succes is onze missie.