Kennisbank Mijn Oxilion

Managed hosting met ServicePlus

Ben je op zoek naar een partner die het operationele beheer van jouw VPS van je overneemt? Oxilion verziet in deze behoefte naar managed hosting met ServicePlusMet ServicePlus blijf je zelf in control over de server maar besteed je de dagelijkse operationele taken uit aan OxilionWij voeren de updates uit en monitoren de server. Waar nodig grijpen wij direct in!

Monitoring

De VPS wordt door Oxilion gemonitord. Wij hebben hiervoor meerdere monitoring servers ingericht die de VPS nauwlettend in de gaten houden. Wanneer er iets is, zal er een melding verzonden worden per e-mail. Tijdens kantoortijden zal Oxilion actief ingrijpen op deze meldingen om het incident tot een minimum te beperken. Buiten kantoortijden dien je zelf te acteren. Indien je hulp nodig hebt? Kan je een spoedmelding plaatsen. Ook zal Oxilion proactief monitoren om de kans op incidenten te verkleinen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan op basis van trendanalyses om gedrag te kunnen voorspellen.

Software updates

De software op de server wordt periodiek door ons bijgewerkt. Onze engineers zullen een keer per maand de software op de server updaten. Met onze expertise doen wij een schatting of een software updates zonder impact uitgevoerd kunnen worden. Het kan namelijk ook zijn dat een softwareversie nog niet goed draait met andere software componenten. Dit bewaken wij en waar nodig voeren wij de update uit. Zo ben je altijd voorzien van up-to-date software en is de kans op misbruik verlaagd.

Plesk als control panel

Standaard is een control panel Plesk inbegrepen bij de ServicePlus. Je krijgt dan een licentie tot een maximum van 10 sites. Is het wenselijk om een hoger aantal sites te draaien? Dan is een andere licentie nodig van Plesk. Deze wordt niet standaard geleverd, maar moet aangevraagd worden en zal tegen een meerprijs geleverd worden.

Voordelen van het control panel Plesk:

  • Centraal punt voor beheer aan al je klanten, domeinen en abonnementen 
  • GIT-support voor het eenvoudig plaatsen en wijzigen van code 
  • PHP legacy support biedt langere ondersteuning voor verouderde PHP-versies 
  • Goede beveiliging tegen BruteForce aanvallen 

Toegang tot je server

Standaard zal er altijd toegang tot de server zijn middels SSH. De rechten die je hierbij krijgt zijn van het hoogste niveau. We raden je echter aan om een gebruiker aan te maken met gebruikersrechten als je van plan bent SSH te gaan gebruiken. Van Plesk worden de admin rechten opgestuurd voor beheer aan de applicaties.