Virtual Private Server

Krachtige, eigen serverruimte inclusief de allerbeste service die er is.

VPS S

2 GB RAM

2 Cores

30 GB SSD

€ 49,00 per maand*

Optioneel: ServicePlus

Direct aanvragen!
Meest gekozen
VPS M

4 GB RAM

4 Cores

60 GB SSD

€ 99,00 per maand*

Optioneel: ServicePlus

Direct aanvragen!
VPS L

8 GB RAM

6 Cores

120 GB SSD

€ 199,00 per maand*

Optioneel: ServicePlus

Direct aanvragen!

* Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW

  • Maandelijks opzegbaar
  • Professionele en persoonlijke support
  • Naar eigen inzicht inrichten
  • Hoge flexibiliteit

Wat is een Virtual Private Server? 

De afkorting van een Virtual Private Server is VPS. Deze term zal wellicht niet onbekend zijn, maar wat houdt een VPS nu precies in?

Een server is een plek waar data opgeslagen kan worden zoals een Magento webshop of WordPress websiteOok kan een VPS gebruikt worden om meerdere applicaties te draaien, zie bijvoorbeeld onze shared hostingDoor gebruik van virtualisatiesoftware verdelen wij de capaciteit van een fysieke server in kleine stukken. Een VPS is dus virtueel en niet fysiek aanwezig. Deze capaciteit wordt enkel voor één klant ingericht en gebruikt. Dat slaat op het deel ‘Private’. Dit is in een notendop de term Virtual Private Server.

Waarom een VPS bij Oxilion? 

Standaard hebben wij ons VPS-aanbod voorzien van enkele gemakken. Wij staan hierbij voor een onafhankelijke, grensverleggende aanpak in zowel kwaliteit als standaardisatie van onze diensten: dit leidt tot een robuuste omgeving voor de servers van Oxilion. Wat doen wij precies? 

VMware als virtualisatie platform 

VMware is een toonaangevende speler in de wereld als het draait om virtualisatie. Met deze software zijn wij in staat om geavanceerde clusters te bouwen waar een VPS opgeleverd kan worden met een zeer hoge beschikbaarheid. Dit wordt High Available genoemd.

Opslagcapaciteit op basis van SSD 

Een applicatie moet data kunnen opslaan en ophalen van de opslag. Dit wordt lezen en schrijven genoemd en de snelheid van het opslagsysteem wordt uitgedrukt in Inputs en Outputs per Seconde (IOPS). Veel applicaties worden zeer intensief gebruikt en hebben daarom een hoge IOPS nodig. Standaard leveren wij de VPS op met SSD van zeer hoge kwaliteit en zeer hoge IOPS. Alles om de verwerking van data zo snel mogelijk te houden.

Bescherming tegen DDoS aanvallen 

Standaard zijn onze VPS opgeleverd in het netwerksegment achter onze DDoS wasstraat van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Deze wasstraat houdt het verkeer 24*7 in de gaten en zal bij constatering van ‘vuil’ verkeer starten met het ‘wassen’ van dat verkeer. Hierdoor zal het ‘vuile’ verkeer afgeslagen worden terwijl het ‘goede’ verkeer we overkomt. Je kunt dus zonder problemen verder draaien.

Back-up voor disaster recovery 

Zonder een back-up is de continuïteit van je organisatie niet geborgd. Er kan altijd iets gebeuren met een VPS door eigen toedoen of toedoen van anderen. Met de back-up & restore methode ben je in staat om de VPS snel te herstellen naar een eerder moment. Je bent snel weer online en back in business. De back-up wordt iedere nacht gemaakt en de gemaakte back-up wordt opgeslagen voor een duur van vier dagen.

Zeer schaalbaar 

Door de virtualisatie van een fysieke server is deze oplossing erg schaalbaar. Wanneer je meer resources nodig hebt, omdat bijvoorbeeld het verkeer naar je webshop stijgt, kan je eenvoudig meer resources bij laten zetten. Erg flexibel dus.

Persoonlijke ondersteuning van enthousiaste mensen met kennis 

Vanaf de start van ons bedrijf in 2000 zit het verlenen van persoonlijke en kwalitatief goede support in ons DNA. Wanneer je er zelf niet uit komt, kan je altijd contact met ons opnemen. Het enthousiaste team staat met haar kennis voor je klaar om jou te ondersteunen bij de alledaagse taken en issues bij een VPS. Draag je zelf liever minder verantwoordelijkheid? Dan zou onze ServicePlus dienst wellicht iets voor je zijn!