VPS Hosting

Krachtige, eigen serverruimte inclusief de allerbeste service die er is.

VPS is de afkorting van Virtuele Private Server. Met behulp van virtualisatiesoftware VMware delen we fysieke hardware op in kleine hoeveelheden RAM, CPU en storage. Zo’n kleine hoeveelheid noemen we een VPS.

VPS 

Het woord Private in VPS zegt het al: je deelt het geheugen en de harde schijfruimte niet met andere gebruikers. Je beschikt daarom altijd over de volledige kracht ervan. Je kunt de server bovendien geheel naar eigen inzicht inrichten.

VPS Hosting verschilt in die zin van shared hosting. Bij shared hosting wordt een algemene server ingericht voor meerdere websites, zodanig dat ‘ie voor de meeste websites werkbaar is. Er is dan geen ruimte voor maatwerksoftware.

En er zijn meer voordelen. Omdat een virtuele server geen fysieke server is kunnen we ‘m nagenoeg eindeloos voor je uitbreiden. Een ander groot pluspunt is dat data op verschillende locaties zijn opgeslagen. Mocht een van de fysieke servers door hardwarefouten onverhoopt defect raken, dan is de beschikbaarheid van je bestanden geborgd. Een veilig gevoel.

Wanneer VPS Hosting?

VPS Hosting is geschikt voor websites die meer kracht nodig hebben dan een regulier webhosting account. Kies je voor VPS Hosting bij Oxilion, dan heb je de mogelijkheid om ons alles te laten installeren, beheren en optimaliseren van A tot Z.

Tsja, zo gemakkelijk kan het zijn.