Geen back-up van data bij Microsoft 365

Microsoft 365
Back-up

Je maakt lekker gebruik van de clouddienst Microsoft 365 voor e-mail, documenten en samenwerking via SharePoint en Teams. Al je data lijkt veilig in de cloud, toch? Maar let op, hoewel je data overal bereikbaar is, is er niet standaard een back-up van je data. Je bent dus niet standaard beschermd tegen dataverlies. Dit kan anders met Microsoft 365 back-up!

Waarom heb je een back-up nodig?

Een back-up wil je eigenlijk nooit hoeven gebruiken, maar je wilt het zeker weten hebben voor het geval het wel nodig is. Een gebruiker kan per ongeluk het verkeerde bestand of e-mail verwijderen of later blijkt dat bestand of de e-mail simpelweg nog nodig was. Zonder back-up is dit niet te herstellen.

In sommige gevallen is het ook een kwaadwillend persoon die met opzet data verwijdert. Ook dan is het handig om een back-up te hebben om de schade te beperken.

Ook wanneer er issues zijn binnen het Microsoft-platform waarbij data verloren gaat, is hiervan geen back-up te herstellen.

Hoe zit dat met een vertrekkende medewerker? Vaak worden ook de licenties ingetrokken van die gebruiker. Zodra dat gebeurt, wordt ook alle data verwijderd van die gebruiker.

Zit er dan geen standaard back-up bij?

Vaak denkt men dat een back-up standaard bij de clouddienst Microsoft 365 zit inbegrepen. Dat is echter niet waar. Ja, het klopt dat verwijderde data door Microsoft bewaard blijft. Maar dat is slechts een korte tijd. Dit verschilt per onderdeel binnen Microsoft 365 en kent een termijn van 30 tot 90 dagen. Daarna is de data echt weg.

Microsoft geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de hardware, de infrastructuur om de data te verwerken en deze data (tijdelijk) op te slaan. Kortom, Microsoft zorgt voor de diensten binnen de Microsoft 365 en bewaart verwijderde data maar kort. Voor een oplossing voor back-up ben je zelf verantwoordelijk.

Een betrouwbare oplossing voor back-up

Wij bieden een oplossing om eenvoudig jouw data binnen Microsoft 365 te back-uppen. Elke 4 uur (e-mail) en 6 uur (One-Drive & SharePoint) wordt een back-up gemaakt van jouw data. Deze back-ups worden voor 7 jaar bewaard in datacentra in Nederland. Deze oplossing betreft een cloud-to-cloud oplossing, wat betekent dat er geen extra installatie van software nodig is.

Vraag jouw oplossing voor back-up aan

Meermaals per dag een back-up met een bewaartijd van 7 jaar. Geen installatie van extra software nodig.

Kosten? € 2,25 per maand per account.