Het opruimen van domeinnamen kan onvoorziene gevolgen hebben

Algemeen

Tijdens de vakanties en zeker in deze tijd van Corona worden veel domeinnamen die niet direct gebruikt worden opgeruimd. Wees echter voorzichtig met het opruimen van domeinnamen en denk hier goed over na. Het opzeggen en daarmee op termijn beschikbaar maken van de domeinnamen voor iedereen, kan onvoorziene gevolgen hebben.

We komen het geregeld tegen, partijen die door de portfolio van domeinen gaan en een hele lijst in opzegging zet. De reden? We gebruiken ze niet en daarom is het zonde om hier kosten voor te hebben. Een heel logische reden, immers betalen voor iets dat je niet gebruikt is zonde. Maar let op!

Het is bijvoorbeeld erg eenvoudig om met dit domein een phishing aanval op te zetten. Zo kan men bijvoorbeeld een nepsite online zetten met dit domein of e-mail versturen met schadelijke inhoud. Ook kan een concurrent de domeinnaam claimen en op deze wijze verkeer naar zijn eigen website genereren.

Denk daarom altijd goed na alvorens je overgaat tot het opruimen van de domeinnamen. Kies je ervoor om domeinen aan te houden, dan kan je ze altijd nog doorlinken naar jouw actieve domeinen met onze gratis doorstuurservice. Deze doorstuurservice is gratis te gebruiken bij elke domeinnaamregistratie.

In sommige gevallen komen we ook partijen tegen die juist domeinnamen registreren om zich te verdedigen tegen misbruik. Immers is die misbruik en het vervolgtraject vaak schadelijker en prijziger dan het registreren van de domeinnamen.

Domeinen bij Oxilion

Domeinregistraties zijn bij Oxilion standaard ruim aangekleed met functionaliteit dat je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld ook een doorstuurservice.

Lees meer over domeinen bij Oxilion Meer info over domeinen