ISO 9001 gecertificeerd

Algemeen
Over ons

Ja we mogen het eindelijk van de daken schreeuwen: vanaf heden zijn wij ISO 9001 gecertificeerd! En hier zijn we ontzettend trots op.
In dit artikel leggen we je graag uit wat deze certificering precies inhoudt en hoe het traject is verlopen.

Het ISO 9001-certificaat

ISO 9001 is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Met dit certificaat toont een organisatie aan dat de kwaliteit van diensten en producten wordt gewaarborgd en dat deze voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van de klant.

Wij borgen met ISO 9001 dus continue verbetering van kwaliteit, zodat we steeds beter aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen.

Naast het ISO 9001-certificaat beschikken wij en onze datacenters ook nog over een aantal andere certificaten. Lees hier welke dat zijn.

Onze Security Officer Colin aan het woord

Colin is de afgelopen maanden samen met een aantal andere collega’s druk bezig geweest met het behalen van het ISO 9001-certificaat. “In maart van dit jaar zijn wij al gestart met het traject, want voordat het certificaat behaald kon worden moesten we twee belangrijke audits doorstaan.”

“De eerste audit is het vooronderzoek. Dit is vooral gericht op de documentatie van het kwaliteitsmanagementsysteem. Hierbij kun je denken aan een beleidsverklaring van de directie, een kwaliteitshandboek voor alle medewerkers, procedurebeschrijvingen, maar ook een context- en belanghebbendenanalyse.
De auditor vormt zich zo een eerste indruk en maakt een inventarisatie van de onderdelen van het systeem die al aan de normeisen voldoen en welke onderdelen nog verbeterd moeten worden. We kregen vervolgens de tijd om de resultaten op te volgen en waren daarna helemaal klaar voor de tweede audit.”
 

“Tijdens deze audit is er onder andere gekeken naar de uitvoering van werkprocessen, bewijslast en tickets. Ook is er gekeken naar de documentatie van klachten en de afhandeling hiervan.
Ik mag nu met trots zeggen dat wij de audits met succes hebben doorstaan. Hiermee hopen wij onze klanten nog beter van dienst te zijn en een (nog meer) hoogwaardige dienstverlening te bieden.”

Ben je benieuwd wat ISO-certificeringen in het algemeen inhouden en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan snel onze blog hierover.