Laat je cookies niet afpakken

Security
DNS

Vanuit het verleden was het gebruikelijk om binnen de DNS van je domeinnaam een DNS record op te nemen voor een verwijzing naar 'localhost'. Dit was in 1993 zelfs opgenomen in een van de beschrijvingen van internetstandaarden, de RFC 1537. Echter kan dit DNS record voor een veiligheidsprobleem zorgen. Tijd om daar iets tegen te doen dus!

Het is niemand meer duidelijk waarom het hebben van een dergelijk record nodig was. Maar het is wel duidelijk dat dit kan leiden tot veiligheidsproblemen. Omdat de adressen www.voorbeeld.nl en localhost.voorbeeld.nl hetzelfde basisdomein hebben, kan een kwaadwillende gebruiker na het omleiden van de verbinding naar localhost.voorbeeld.nl ook de cookies voor www.voorbeeld.nl ontvangen. Deze kunnen bijvoorbeeld sessie- en authenticatie-informatie bevatten.

Nee, dit is geen nieuwe informatie. Sterker nog, sinds het jaar 2008 is dit al bekend. Echter staat dit 'localhost' record alsnog voor een groot aantal domeinnamen in de DNS. Daarom roepen wij via deze weg op om de DNS van je domeinen na te gaan en te controleren of er nog 'localhost' records zijn binnen de DNS van jouw domeinnamen. Zo ja? Verwijder deze!

Hoe beheer ik mijn DNS bij Oxilion?

Dit kan eenvoudig en snel binnen je eigen Mijn Oxilion. Hulp nodig? Gebruik dan onze kennisbank.

Waar pas ik mijn DNS aan? CTA - Waar DNS beheren