Met een gerust hart de vakantie in

Algemeen
Mijn Oxilion

De zomervakantie is op meerdere locatie inmiddels gestart. Heerlijk even weg of helemaal niets doen thuis. Voor de meesten een belangrijke tijd om zich even op het gezin te richten of weer helemaal zen te worden. Maar ondanks je afwezigheid gaat het bedrijfsleven vaak gewoon door. Zorg dus dat je alles goed hebt ingericht. Dan kan jij optimaal genieten van je vrije tijd! 

Begin nou eens met je e-mail. Wil je echt tot rust komen, is het soms wel fijn om je e-mailbox niet te bekijken. Maar het is raadzaam om je contact wel op de hoogte te stellen van je afwezigheid. Stel daarom eenvoudig je Out of Office Melding in. Dit kan je doen binnen het control panel DirectAdmin of Plesk van je hostingpakket. Maak je gebruik van Microsoft 365? Ook daar kan je een afwezigheidsmelding eenvoudig instellen op zowel Windows systemen als Mac systemen. 

In sommige gevallen nemen collega’s enkele taken van je over gedurende jouw afwezigheid. Zorg dan dat je collega’s die taken ook uit kunnen voeren. Geef ze bijvoorbeeld de juiste toegang tot het klantportal zoals Mijn Oxilion. We krijgen namelijk vaak verzoeken van relaties die (nog) niet gemachtigd zijn. We kunnen hen dan lastig helpen. Zorg daarom dat je meerdere accounts met de eventueel kloppende rechten inricht. 

Het is ook gebruikelijk om je hostingomgeving of applicaties in een monitoringsysteem te zetten. Zo monitoren wij ook veel servers voor klanten en sturen wij deze meldingen ook door. Het is verstandig om ook deze meldingen binnen te laten komen waar je collega’s bij kunnen. Zij kunnen dan actie ondernemen of de juiste mensen inschakelen om de impact van incidenten te verlagen.