Overname hostingactiviteiten van Keenondots

Algemeen
Over ons

Per 5 maart 2018 heeft Oxilion de hostingactiviteiten van Keenondots overgenomen.

Keenondots heeft ervoor gekozen om zich te focussen op de automatisering van cloud services en daarom het onderdeel hosting over te dragen aan Oxilion BV uit Enschede.

Raoul Werger (Managing Director Oxilion): “Al jaren hebben wij een zeer prettige samenwerking met Keenondots. Het is voor Keenondots een logische stap om zich meer op hun eigen expertise te richten. Met deze overname breiden we ons klantportfolio uit en kunnen we meer partijen van de beste hosting voorzien.
Sinds dit jaar focussen wij ons meer op het in kaart brengen van wat onze klanten willen, door bijvoorbeeld een enquêtepanel en een klantenraad op te zetten. Hiervoor is het belangrijk om een breed klantportfolio te hebben. Zo weten we nog beter wat in de markt gevraagd wordt en kunnen wij hierop in blijven spelen.

Keenondots Founder & CTO Laurens van Alphen is zeer tevreden over de overname van de hostingactiviteiten: “Wij hadden ons geen betere partij kunnen voorstellen voor deze deal. Oxilion staat bekend als een deskundige en betrouwbare partner.

Verder licht Laurens toe dat Keenondots, door de verkoop van de hostingactiviteiten, haar focus verscherpt op het uitbreiden van de Europese groei van haar kernactiviteiten: “Keenondots wil zich volledig concentreren op de doorontwikkeling van het Cloud Automation Platform. Met onze expertise op het gebied van cloud automation services kunnen wij onze positie in de Europese cloud markt verder vergroten.

Oxilion is een hostingbedrijf dat staat voor persoonlijk contact, hoogwaardige kwaliteit en een nuchtere aanpak.

Sinds 2000 is het bedrijf actief op het gebied van hosting en heeft het inmiddels duizenden klanten. Oxilion biedt hosting voor iedereen; van één website tot zeer complexe omgevingen.

Over Keenondots
Keenondots is een Cloud Automation Provider die een volledig aanpasbaar Platform-as-a-Service biedt voor het automatisch bestellen, leveren en factureren van clouddiensten. Daarnaast ondersteunen zij, met het Partner Acceleration Programma, partners met de adoptie van clouddiensten.

Quadrum Capital investeert in Oxilion en Fundaments

Per 1 januari 2018 zijn Oxilion en zusterbedrijf Fundaments een samenwerking met Quadrum Capital uit Almelo aangegaan. Quadrum Capital is een onafhankelijke investeringsmaatschappij. IT is een belangrijke pijler binnen haar portfolio. Met Oxilion als eerste hostingbedrijf is het een waardevolle toevoeging voor Quadrum Capital.

Doordat de hostingmarkt consolideert, is het voor bedrijven in dit segment belangrijk met grote slagkracht te blijven groeien.
De samenwerking tussen Quadrum Capital, Oxilion en Fundaments maakt dit mogelijk. Oxilion kan door middel van de investering van Quadrum Capital haar reeds ingezette groeistrategie verder vorm geven.

Quadrum Capital heeft ruime ervaring met overnametrajecten en beschikt over een breed netwerk. Dit versterkt Oxilion en Fundaments met het overnemen van grotere partijen in de nabije toekomst. Andersom beschikken Oxilion en Fundaments over specifieke expertise en sectorkennis, wat bijdraagt aan de positionering van Quadrum Capital in de IT-markt.
De samenwerking leidt tot meer kennisdeling en verwezenlijkt de ambitie van Oxilion en Fundaments om haar zogeheten buy-and-build strategie voort te zetten.