Slachtoffers helpen de vrieskou te overleven

Over ons

De echte winter is pas net begonnen. Daarom startte Sheltersuit haar wintercampagne #ikgeefjewarmte. Met als doel: 3000 Sheltersuits produceren en uitdelen onder slachtoffers in Sarajevo en op de Griekse eilanden. 

Samen werken aan één doel

Youp Meek (Fondsenwerver Sheltersuit) vertelt: “In ons atelier in Enschede werken we samen aan één doel: slachtoffers beschermen tegen de vrieskou. We verzamelen oude slaapzakken, die vervolgens samen met water- en winddicht materiaal worden vermaakt tot een Sheltersuit: een combinatie van een jas, afritsbare slaapzak en opbergzak. Deze worden in ons eigen atelier geproduceerd door onder andere voormalig vluchtelingen uit Syrië en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het totale team bestaat uit 75 mensen waarvan ongeveer 50 voormalig vluchtelingen. 15 mensen hebben een contract en de rest is op vrijwillige basis actief bij Sheltersuit.

Een grote glimlach, daar doen we het voor

Sheltersuit 2 personenDankzij binnengekomen donaties zijn er inmiddels al 650 pakken geproduceerd en uitgedeeld in Sarajevo. De nood daar is hoog; mensen hebben geen onderdak, er is weinig opvang of mensen slapen in verlaten gebouwen. De slachtoffers zijn dan ook ongelofelijk blij met hun Sheltersuit. Overdag wordt de Sheltersuit als jas gedragen en ’s avonds met de aanritsbare slaapzak als wind- en waterdicht onderkomen.
Hier doen we het allemaal voor. Het is zulk dankbaar werk en de mensen zijn ongelofelijk blij met dit pak. Een grote glimlach op elk gezicht, omdat ze het niet meer koud hebben. Dat gun je toch iedereen?” zegt Bas Timmer (initiatiefnemer Sheltersuit).

Oxilion trotse sponsor van Sheltersuit

Iris (Marketing & Communicatie Oxilion): “We zijn trots dat we sponsor mogen zijn van zo’n mooie organisatie als Sheltersuit. Samen met mijn collega Neelke ging ik langs bij het atelier. Wat me meteen opviel was de leuke sfeer. Voormalig vluchtelingen en vrijwilligers waren druk in de weer met hun naaimachines en zeiden stuk voor stuk vrolijk gedag. Om hen heen bergen oude slaapzakken en op de achtergrond Syrische muziek.
We mochten een Sheltersuit aantrekken en ik kan concluderen: het is een ontzettend warme en winddichte jas, die door de slaapzakvoering heel lekker zacht is. En onder het motto ‘het oog wil ook wat’, ze zien er ook nog eens super gaaf uit!

Drie personen in sheltersuit

Iris, Youp en Neelke in een Sheltersuit

De campagne van Sheltersuit loopt nog steeds. Wil jij Sheltersuit helpen om slachtoffers te beschermen tegen de vrieskou? Dat kan! Doneer via Tikkie een bedrag naar keuze of ga naar de doneerpagina.

Heb je nog een slaapzak die ligt te verstoffen? Deze kun je inleveren bij de receptie van De Spinnerij in Enschede, waarna jouw warme vriend kan worden omgetoverd tot Sheltersuit!