Spookfactuur domeinregistratie in omloop

Security

Spookfacturen, een valse factuur voor een dienst of product. Ze worden geregeld rondgestuurd. Zo is er nu ook weer een spookfactuur die vaak in e-mailboxen verschijnt. De factuur voor domeinregistratie van HSI Domein & Hosting Service NL.

Deze vorm van factuurfraude komt vaak voor. Het kan een factuur zijn van een bedrijf waarvan je nog nooit hebt gehoord of zelfs van een van je bestaande leveranciers. Hoe herken je deze spookfacturen nu?

Ga allereerst altijd bij jezelf na of er een bestelling is geweest bij de organisatie waarvan je de e-mail krijgt. Verder krijg je de factuur vaak van een @outlook.com of @gmail.com adres. Dit zou vaak al een extra trigger moeten zijn. Zakelijk gezien doe je er altijd goed aan om gebruik te maken van een eigen domeinnaam. In dit specifieke geval van een factuur voor domeinregistratie is het erg vreemd dat er geen eigen domein is vastgelegd voor het e-mailverkeer. Daarnaast komen de namen van de contactpersonen niet overeen. De naam, ingevuld bij dit e-mailadres en zichtbaar in je e-mailoverzicht, is anders dan de naam die in de handtekening van de e-mail te vinden is.

Heb je alsnog twijfels? Vraag dan bij collega’s om advies of controleer je lijst van bekende leveranciers. Je kunt ook de organisatie die op de factuur staat bellen. Let wel, gebruik dan het telefoonnummer dat je van deze partij kent. Gebruik niet het telefoonnummer dat op de factuur staat.

Hoe ziet die factuur eruit? Nou zo.

Spookfactuur domeinregistratie HSI Domein en Hosting Service NL

 

Domein registratie bij Oxilion

Op zoek naar een vertrouwde partner voor jouw domeinregistraties? Met ruim 22 jaar ervaring in de domeinnaam branche en ons persoonlijke support team, staan wij voor je klaar.

Bestel jouw domeinnaam Direct bestellen