Kennisbank Mijn Oxilion

SSL-certificaat verplicht

Oplossingen

Maak je gebruik van formulieren op je website? Zoals een contactformulier, aanmeldformulier of inschrijfformulier? Dan ben je verplicht om de bezoekers van je website te beschermen door middel van een SSL-certificaat. 

De AVG, die sinds 25 mei 2018 wordt gehandhaafd, wil dat persoonlijke gegevens van websitebezoekers worden beschermd. Dit kan door middel van een SSL-certificaat. SSL zorgt namelijk voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens (zoals creditcard- en persoonsgegevens), die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.

Hoe herken je een website die beveiligd is met een SSL-certificaat?

 • De URL van de website begint met HTTPS://
 • Er verschijnt een slotje in de adresbalk.
 • Bij het aanklikken van het slotje, krijg je extra informatie over de aanvrager van het certificaat.
 • Heb je een EV SSL-certificaat? Dan krijgt de bezoeker een groene adresbalk te zien met daarin de bedrijfsnaam.

 Welke SSL-certificaten zijn er?

 1. Domein Validatie (DV, hangslot). Dit is het meest eenvoudige SSL-certificaat en een snelle manier om jouw website te beschermen met een HTTPS versleuteling. Let wel: bij dit certificaat wordt alleen de domeinnaam gecontroleerd. Dit certificaat is daardoor vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is, zoals een particuliere website.
 2. Organisatie Validatie (OV, hangslot). Bij dit certificaat worden de domeinnaam en alle bedrijfsgegevens (op basis van KvK) zorgvuldig gecontroleerd. Bezoekers van een website kunnen deze gegevens via het certificaat inzien en krijgen zo meer vertrouwen in de veiligheid van de website. Daardoor is dit certificaat aan te raden voor de meeste publieke websites.
 3. Extended Validatie (EV, hangslot en groene balk met bedrijfsnaam). Dit certificaat is aan te bevelen aan financiële instellingen en webshops. Alle bedrijfsgegevens worden gecontroleerd. Daarnaast vindt validatie plaats op basis van domeinnaam, contactpersoon en externe bron (bijvoorbeeld De Telefoongids).

De voordelen van SSL-certificaten bij Oxilion:

 • Belangrijke gegevens, zoals wachtwoorden en persoonsgegevens, worden versleuteld opgestuurd.
 • SSL-certificaten geven de bezoeker van je website meer vertrouwen in jouw website en bedrijf.
 • Oxilion ondersteunt bij het kiezen van het juiste certificaat.
 • SSL-certificaten zorgen voor een betere ranking in Google.
 • De aanvraag en installatie worden uitgevoerd door specialisten van Oxilion.
Blog overzicht