Stage lopen bij Oxilion

Over ons

Ieder jaar maken wij dankbaar gebruik van de kennis van studenten die bij ons stage lopen of afstuderen.

Maar hoe is het eigenlijk om stage te lopen bij Oxilion? Wij vroegen het Tom Wiggers, derdejaarsstudent HBO-IT aan Saxion Enschede:

Door mijn persoonlijke interesse in hosting (ik bouw graag aan mijn eigen hosting server) voel ik veel affiniteit met Oxilion.
Voor school voer ik een stageopdracht uit waarin ik op zoek ga naar de juiste monitoring bij Oxilion. Hiervoor heb ik verschillende collega’s geïnterviewd over hun wensen om vervolgens een advies te schrijven. Het liefst zou ik de daadwerkelijke implementatie ook graag willen uitvoeren, maar ik denk dat hier geen tijd meer voor is. Systemen bouwen is wat ik het allerleukst vind.”

Ik denk dat Oxilion zich onderscheidt van andere bedrijven op twee vlakken: persoonlijk contact en de grootte van het bedrijf.
De eerste weken van mijn stage heb ik op de supportafdeling meegelopen en het valt me op dat de collega’s daar bijzonder druk zijn om klanten te helpen. Zelfs klanten die zelf problemen hebben veroorzaakt waar Oxilion niets aan kan doen, worden met de beste service geholpen. Dat bedoel ik dus met persoonlijk contact.
Dat zie je bij andere bedrijven niet.

Met de grootte van het bedrijf bedoel ik dat Oxilion een grote partij is binnen de hostingwereld met een breed scala aan klanten. Dat is denk ik een factor die mensen meenemen in hun overweging om voor hosting van Oxilion te kiezen.

Goede begeleiding
“Mijn stagebegeleider bij Oxilion is Thijs Ramaker (Team Lead Engineers). Thijs is een prima stagebegeleider vind ik. Ik krijg veel vrijheid en als ik wat nodig heb, kan ik naar hem toekomen en plannen we een afspraak in. Soms moeten deze verschoven worden in verband met drukte. Thijs heeft veel kennis van de systemen die ik nodig heb voor mijn opdracht. Hij weet ook goed bij wie ik moet zijn voor dingen waar hij de kennis niet van heeft.”

Uiteraard zijn wij ook heel benieuwd wat hij zou veranderen bij Oxilion:
Ik heb begrepen dat Oxilion een DNA-traject heeft gevolgd om kernwaarden te bepalen. Daar zijn de volgende kernwaarden uit voort gekomen: persoonlijk, hoogwaardig en nuchter. In de praktijk zie ik deze kernwaarden deels wel en deels niet terug. Het kan bijvoorbeeld zo druk op de supportafdeling zijn, dat er soms geen tijd is om alle klanten even persoonlijk te helpen. Ik denk dat het bedrijf hierin nog kan groeien.”

Daarnaast vind ik dat de openheid verbeterd kan worden. Oxilion is gevestigd in een hele mooie oude villa. Helaas betekent dit ook dat er allemaal kleinere kamers zijn, waardoor de verschillende teams verdeeld zijn over veel ruimtes.
Als de deuren van de kantoren dicht zitten, voelt het toch een beetje als afstand tussen collega’s. Het is denk ik inherent aan dit soort bedrijfspanden.

Tenslotte zijn we benieuwd naar Tom als persoon en de toekomst die hij tegemoet gaat:
Ik ben geboren en getogen Enschedeër en ik ben 22 jaar. Buiten mijn stage ben ik vooral bezig met shows en films kijken. Ik ga graag naar vrienden en naar de bioscoop. Tevens ben ik lid van een studievereniging, waar ik graag meedoe aan de verschillende activiteiten.
In januari vertrek ik voor mijn minor een half jaar naar de Verenigde Staten om daar Information Security & Intelligence te studeren. Dat is de richting die ik op wil binnen de ICT-wereld.
Mijn passie ligt echt bij de beveiliging van software en de kwetsbaarheden daarvan.

Wil je meer weten over stage lopen bij ons? Kom eens langs op ons kantoor of neem contact op met Thijs Ramaker.