Mijn Oxilion Mijn Oxilion

Eenvoudig een domeinnaam registreren

Een domeinnaam is een eigen uniek adres op het internet. Deze bestaat uit een naam plus een extensieookwel Top Level Domain (TLD) genoemd. Bij het registreren van een domeinnaam is er keuze uit honderden verschillende extensies. De meest voorkomenden zijn: .nl, .com, .co.uk, .de en .net. 

Bij bulk modus is een extensie (zoals .nl) verplicht.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
Zoeken

Meer dan alleen registratie van de domeinnaam

Veel providers bieden domeinnamen aan tegen een lage prijs. Vaak gaat het dan alleen om de registratie van de domeinnaam. Wil je zelf de DNS beheren, een anti-spam oplossing actief hebben of gebruik maken van een doorstuurservice? Dan betaal je extra. Wij houden van een compleet aanbod bij onze domeinnamen. Deze service zit er dan ook allemaal kosteloos bij.

Gratis DNS beheer

Het Domain Name System (DNS) vertelt je bezoekers waar ze op het internet jouw website kunnen vinden. Het is erg belangrijk dat je deze DNS up-to-date houdt. Dit kan je eenvoudig doen via je klantenomgeving Mijn Oxilion. Jouw DNS draait op meerdere fysiek gescheiden servers. Extra veilig dus!

DNS beheren CTA - Waar DNS beheren

Gratis Anti-Spam

Niets is zo irritant dan allerlei e-mail waar je niet om gevraagd hebt. Volledig tegenhouden van spam is niet mogelijk, maar toch zeker 98% van de spam komt niet in je e-mail inbox terecht dankzij onze Anti-Spam oplossing.

Ons platform bewaart e-mail dat niet kan worden afgeleverd tijdelijk. Op een later tijdstip wordt de e-mail nog eens aangeboden. Zo gaat e-mail niet verloren.

Gratis doorstuurservice

Met de doorstuurservice kan je zeer eenvoudig een domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere domeinnaam of bijvoorbeeld je LinkedIN pagina. Ideaal voor als bezoekers je weten te vinden op de domeinnaam die je niet meer actief gebruikt. Je krijgt al het verkeer dan gewoon binnen op jouw andere domein.

Domeinen doorsturen Domein doorstuurservice

Waarom een domeinnaam?

Een domeinnaam is een makkelijk te onthouden (bedrijfs)naam die kan verwijzen naar de plek waar jouw applicatie staat, bijvoorbeeld jouw WordPress website. Jouw applicatie staat op een server en die server heeft een eigen uniek publiek IP-adres. Deze IP-adressen zijn niet eenvoudig te onthouden maar een domeinnaam wel. Om die reden is het verstandig om een domeinnaam vast te leggen die je laat verwijzen via een nameserver naar de juiste locatie van jouw applicatie. Zo kunnen bezoekers je eenvoudig vinden.

Standaard DNSSEC waar mogelijk

Om er zeker van te zijn dat de correcte DNS wordt geraadpleegd bestaat DNSSEC. DNSSEC zorgt voor een digitale handtekening dat er voor zorgt dat malafide DNS (DNS spoofing) niet geraadpleegd wordt. Daarom hebben wij waar mogelijk DNSSEC standaard aan staan voor domeinnamen die via ons geregistreerd worden. We zeggen waar mogelijk omdat dit helaas nog niet voor elke extensie mogelijk is. Voor de meest gebruikte extensies zoals .nl, .com, .de, .be en .info werkt dit. Vraag over DNSSEC in combinatie met een andere extensie? Neem dan gerust contact op.

Welke extensie kiezen?

Voor onze Nederlandse klanten is de extensie .nl het meest gevraagd. Zitten de klanten dus vooral in Nederland, zou je kunnen overwegen om een passend domein te vinden met de .nl extensie. Is de gewenste domeinnaam niet beschikbaar binnen de gewenste extensie, kan je ook kiezen voor een alternatieve extensie zoals .online, .shop of .media. 

Maar er zijn ook duizenden andere extensies vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een regio binnen Nederland zoals Amsterdam. Deze heeft een eigen extensie, .amsterdam. Ook Friesland heeft een eigen extensie, namelijk .frl. 

Ons advies is daarom om altijd te kijken naar de organisatie, de klanten en het doel van de site om hier een gepaste naam bij te vinden met de juiste extensie.