Mijn Oxilion Mijn Oxilion

Domeinen verhuizen

Een domeinnaam hoeft niet altijd bij een en dezelfde provider te blijven staan. Je kunt een domeinnaam verhuizen naar elk gewenste provider.

Tips voor de verhuizing van je domein

Een domeinnaam verhuizen hoeft niet moeilijk te zijn. Wel moet je rekening houden met een aantal zaken en als je goede voorbereiding treft, is het verhuizen van de domeinnaam eenvoudig. Wij geven enkele tips voor het snel en probleemloos verhuizen van de domeinnaam. Dit geldt voor als je naar ons toe wilt verhuizen of bij ons weg. Dat laatste hebben we natuurlijk liever niet.

  • Domeineigenaar, zorg ervoor dat jij de domeineigenaar bent voor het inzetten van de verhuizing. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel eenvoudiger. Uiteraard kan je hulp inschakelen van iemand anders voor de verhuizing. 
  • Verhuiscode, zorg dat je een geldige verhuiscode hebt van de domeinen die je wenst te verhuizen. Let wel, sommige verhuiscodes kennen een beperkte geldigheid. 
  • Oude contract opzeggen, geef duidelijk aan dat je wenst te verhuizen. Zo kunnen eventuele transferlocks op een domein weggehaald worden. 
  • DNS, als er al actief gebruikt wordt van de domeinnaam, dan zijn er ook actieve DNS records. Zorg dat deze DNS voor de verhuizing van het domein bij de nieuwe provider aanwezig zijn voor een vlekkeloze overgang. 
  • Data migratie, vaak ben je zelf verantwoordelijk voor de verhuizing van de data. Houdt hier rekening mee of stem dit af met de provider of eventuele derde partij. 

Hoelang duurt een domein verhuizing?

In veel gevallen, zoals bij een .nl domein, is een verhuizing geregeld binnen een tot enkele uren. In andere gevallen is de duur van de verhuizing afhankelijk van meerdere activiteiten waardoor de verhuizing langer kan duren. In geval van een .com domein is dit bijvoorbeeld 5 dagen. Je kunt hiervoor altijd je provider raadplegen.

Bij bulk modus is een extensie (zoals .nl) verplicht.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
Zoeken