Kennisbank Mijn Oxilion

Domeinnaam registreren

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet. Jóuw unieke adres. Een domeinnaam bestaat uit een naam plus een extensie. Bij het kiezen van een domeinnaam mag jij jouw creativiteit de vrije loop laten. De naam van jouw website zegt natuurlijk iets over je bedrijf, maar waarschijnlijk ook over de producten of diensten die je aanbiedt. Dat het belang van een pakkende en passende bedrijfsnaam dus groot is, is wel duidelijk.

Heb je een passende domeinnaam gevonden? Dan moet je jouw domeinnaam registreren. Benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat en welke stappen je moet doorlopen om de perfecte domeinnaam voor je bedrijf te registreren? Op deze pagina vind je antwoord op al deze vragen en laten we zien hoe jij eenvoudig een domeinnaam bij ons registreert!

Bij bulk modus is een extensie (zoals .nl) verplicht.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
www.
Zoeken

Wat is een domeinnaam registratie?

Een domeinnaam registreren is het proces waarbij een uniek webadres wordt vastgelegd voor exclusief gebruik. Eenmaal geregistreerd, garandeert het dat niemand anders hetzelfde adres kan claimen zolang het in bezit is en wordt verlengd. Het registreren van een domeinnaam stelt organisaties of individuen in staat om hun website en e-mail te koppelen aan het betreffende adres. Dit draagt bij aan de online-identiteit en merkbescherming van de organisatie.

Waarom moet ik mijn domeinnaam registreren?

Met een domeinnaam creëer jij een makkelijk online adres voor je website. Dit is veel eenvoudiger te onthouden dan bijvoorbeeld het moeilijke IP-adres. Door je naam te registreren, zorg je dat je gemakkelijk online vindbaar bent voor bezoekers. Registratie beschermt niet alleen je merknaam, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling met gepersonaliseerde e-mailadressen en een website. Zonder registratie kunnen andere gebruikers het gewenste adres claimen. Hierdoor kun je misschien niet jouw gewenste domeinnaam gebruiken en online kansen mislopen.

De voordelen van domeinregistratie

Het registreren van je domeinnaam brengt veel voordelen met zich mee. We hebben er hier vijf voor jou op een rijtje gezet:

  • Professionele uitstraling: Een eigen domeinnaam geeft je website of e-mailadres een professionele en betrouwbare uitstraling.
  • Merkbescherming: Door je domeinnaam te registreren, voorkom je dat concurrenten of derden met jouw merknaam aan de haal gaan.
  • Zoekmachineoptimalisatie: Een duidelijke domeinnaam draagt bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines, zoals Google.
  • Organisatiespecifieke e-mailadres: Met een eigen domeinnaam maak je een organisatiespecifiek e-mailadres aan. Hiermee kunnen bezoekers het bedrijf persoonlijk benaderen voor organisatiespecifieke zaken. De e-mailadressen zien er vaak op deze manier uit: info@jouwbedrijf.nl  
  • Duidelijke identiteit: Een domeinnaam biedt de kans om jouw merk, diensten of producten direct te communiceren en te onderscheiden van anderen op het web.

Meer dan alleen registratie van de domeinnaam

Het registeren van een domeinnaam is essentieel en biedt vele voordelen. Oxilion biedt niet alleen een voordelige registratie aan, maar we bieden jou ook vele extra’s. Zo geniet je van kosteloos extra gemak, zoals:

  • DNS beheer
  • Anti-spam oplossing
  • Doorstuurservice
  • Telefonische support
  • Drievoudig uitgeruste nameservers

Zo weet je zeker dat jouw domein goed geregistreerd én beschermd wordt. Met Oxilion kies jij voor kwaliteit en gemak! Wat deze extra voordelen precies inhouden, leggen we hieronder uit.

Gratis DNS beheer

Het Domain Name System (DNS) vertelt je bezoekers waar ze op het internet jouw website kunnen vinden. Het is erg belangrijk dat je deze DNS up-to-date houdt. Dit kan je eenvoudig doen via je klantenomgeving Mijn Oxilion. Jouw DNS draait op meerdere fysiek gescheiden servers. Extra veilig dus!

DNS beheren CTA - Waar DNS beheren

Gratis Anti-Spam

Niets is zo irritant dan allerlei e-mail waar je niet om gevraagd hebt. Volledig tegenhouden van spam is niet mogelijk, maar toch zeker 98% van de spam komt niet in je e-mail inbox terecht dankzij onze Anti-Spam oplossing.

Ons platform bewaart e-mail dat niet kan worden afgeleverd tijdelijk. Op een later tijdstip wordt de e-mail nog eens aangeboden. Zo weet je zeker dat je e-mail niet verloren gaat.

Gratis doorstuurservice

Met de doorstuurservice kan je zeer eenvoudig een domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere domeinnaam of bijvoorbeeld je LinkedIN pagina. Ideaal voor als bezoekers je weten te vinden op de domeinnaam die je niet meer actief gebruikt. Je krijgt al het verkeer dan gewoon binnen op jouw andere domein.

Domeinen doorsturen Domein doorstuurservice

Gratis telefonische support

De beller is sneller! Het typen van een e-mail is soms tijdrovend en het lukt niet iedereen om het probleem te verwoorden in een e-mail. Daarom zijn wij ook telefonisch bereikbaar! Snel een vraag beantwoord krijgen kan dus eenvoudig. Wij hebben eigen getraind personeel die de telefoon opnemen. Geen extra abonnement of iets nodig dus! Wij zitten klaar.

Heb je spoed bij een e-mail? Bel er dan gerust achteraan.

Drievoudig uitgeruste nameservers

De DNS van jouw domein is vindbaar via nameservers. Deze nameservers moeten daarom altijd bereikbaar zijn, anders is jouw domein onvindbaar voor bezoekers. Bij Oxilion beschikken we over drie nameservers. Deze staan verspreid op drie fysieke locaties in Nederland. Zo garanderen we dat de DNS van al onze klanten vrijwel altijd bereikbaar is.

Standaard DNSSEC waar mogelijk

Om er zeker van te zijn dat de correcte DNS wordt geraadpleegd bestaat DNSSEC. DNSSEC zorgt voor een digitale handtekening dat er voor zorgt dat malafide DNS (DNS spoofing) niet geraadpleegd wordt. Daarom hebben wij waar mogelijk DNSSEC standaard aan staan voor domeinnamen die via ons geregistreerd worden. We zeggen waar mogelijk omdat dit helaas nog niet voor elke extensie mogelijk is. Voor de meest gebruikte extensies zoals .nl, .com, .de, .be en .info werkt dit. Vraag over DNSSEC in combinatie met een andere extensie? Neem dan gerust contact op.

Kies de juiste extensie

Bij het kiezen van een domeinnaam is de keuze voor de juiste extensie ook erg belangrijk. Voor onze Nederlandse klanten is de extensie .nl het meest gevraagd. Zitten de klanten dus vooral in Nederland, overweeg dan om een passend domein te vinden met de .nl extensie. Is de gewenste domeinnaam niet beschikbaar binnen de gewenste extensie, dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een alternatieve extensie. Denk hierbij aan .online, .shop of .media.

Maar er zijn ook duizenden andere extensies vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een regio binnen Nederland zoals Amsterdam. Deze heeft een eigen extensie; .amsterdam. Ook Friesland heeft een eigen extensie, namelijk .frl. 

Ons advies is daarom om altijd te kijken naar de organisatie, de klanten en het doel van de site om hier een gepaste naam bij te vinden met de juiste extensie.

Domeinnaam registreren bij Oxilion

Ben jij van plan om een domeinnaam te registreren? Oxilion is dé plek voor het registreren van je domein. Zo hebben we al ruim 23 jaar ervaring in de branche. Daarnaast kun je bij ons terecht voor passende hostingpakketten en waardevol advies voor jouw eigen online avontuur. Mocht je vragen hebben over de kosten of andere aspecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen bereiken we de online resultaten die je voor ogen hebt. Kies voor Oxilion, dé specialist op dit gebied, en registreer jouw domein vandaag nog!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen die betrekking hebben tot jouw domeinnaam vastleggen? We raden je in dit geval aan om contact op te nemen met onze specialisten. Doordat wij in staat zijn om kennis en ervaring te allen tijde te combineren, hebben wij op elke vraag een antwoord en voor elk probleem een oplossing. Neem contact op via +88 787 7678 en laat weten waar we jou mee kunnen helpen!