Kennisbank Mijn Oxilion

VPS hosting

Wil jij jouw website online krijgen? Dit is voor jouw website of applicatie op verschillende manieren uit te voeren. Kleinere websites kiezen vaak voor shared hosting, maar VPS hosting wordt steeds populairder. Met VPS hosting kies je voor een hoge mate van controle en betrouwbaarheid. Bij Oxilion bieden we verschillende VPS hosting pakketten aan, zodat je bij ons altijd de juiste keuze kunt maken. Op deze pagina lees je alles over VPS hosting en waarom dit jouw online avontuur verder brengt!

VPS S

€ 49,00

Per maand
2 GB RAM
2 vCPU cores
30 GB SSD
Disaster Recovery, 4 restore punten
Optioneel ServicePlus
Optioneel Back-up
Uitbreidbaar in RAM, VCPU en SSD
Neem contact op Neem contact op

VPS M

€ 99,00

Per maand
4 GB RAM
4 vCPU cores
60 GB SSD
Disaster Recovery, 4 restore punten
Optioneel ServicePlus
Optioneel Back-up
Uitbreidbaar in RAM, VCPU en SSD
Neem contact op Neem contact op

VPS L

€ 199,00

Per maand
8 GB RAM
6 vCPU cores
120 GB SSD
Disaster Recovery, 4 restore punten
Optioneel ServicePlus
Optioneel Back-up
Uitbreidbaar in RAM, VCPU en SSD
Neem contact op Neem contact op

Wat is VPS hosting?

VPS hosting staat voor ‘Virtual Private Server’ hosting. Simpel gezegd kun je het als volgt zien: Het is alsof je een eigen, afgezonderde ruimte hebt op een grote computer, die server genoemd wordt. In plaats van het delen van deze server met anderen, zoals bij traditionele hosting, krijg je een specifiek, virtueel 'deel' van de server toegewezen. Dit betekent meer privacy, stabiliteit, vrijheid en middelen voor je website of applicatie.

Denk aan VPS als een flatgebouw: je hebt je eigen appartement met eigen voorzieningen, zonder last te hebben van de buren. Je kunt je ruimte aanpassen zoals jij dat wilt, en je deelt alleen het gebouw zelf. Kortom, VPS hosting biedt krachtige prestaties en meer controle, ideaal voor groeiende websites en bedrijfstoepassingen.

Heb je hier vragen over? Onze specialisten helpen je graag verder met persoonlijk advies!

De voordelen van VPS

Het hosten van een Virtual Server biedt voor jouw organisatie vele voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste vijf opgesomd:

  • Toegewezen resources: Met VPS heb jij een gegarandeerde hoeveelheid aan RAM, CPU en opslag. Hierdoor krijg je een stabielere en snellere website.
  • Volledige controle: Volledige root-toegang biedt de mogelijkheid om software naar wens te installeren en aan te passen.
  • Isolatie: Elke VPS is geïsoleerd, waardoor andere VPS op dezelfde server je prestaties niet beïnvloeden. De prestaties van jouw website of applicatie blijven dus altijd van een stabiel hoog niveau.
  • Schaalbaarheid: Je website of applicatie is gemakkelijk aan te passen aan groeiende behoeften door meer resources toe te voegen wanneer nodig.
  • Verhoogde beveiliging: Door de isolatie van elke VPS blijven potentiële bedreigingen beperkt tot die specifieke virtuele omgeving. Hierdoor heb je geen last van ongewenste binnendringers.

Mijn eigen Virtual Private Server: en nu?

Heb je eenmaal gekozen voor VPS hosting? Dan helpt Oxilion jou graag verder met de server hosting. Met een eigen VPS komen ook verantwoordelijkheden. Maar een deel van deze verantwoordelijkheden kunnen we van jou overnemen. Dit doen we met Service Plus, maar ook met het bieden van een goede back-up oplossing.

Extra zekerheid met Service Plus

Bij Oxilion hebben we een solide platform ingericht voor de monitoring van jouw server. Tijdens onze kantoortijden acteren wij direct op meldingen. Tevens voorzien wij jouw server maandelijks van nieuwe updates. Zo blijft je software up-to-date en je server gegarandeerd veilig.

Meer informatie ServicePlus

Geen dataverlies door back-up

Het hebben van een goede back-up strategie verhoogt de continuïteit van je bedrijf. Een foutje, een boze medewerker, hacker of een defect: het zijn allemaal valide redenen waarom back-up een lifesaver kan zijn. Met de back-up oplossing die wij bieden, haal je eenvoudig en snel data terug tot 10 dagen geleden.

Neem contact op Neem contact op

VPS hosting met maximale snelheid en zekerheid

Bij Oxilion profiteer je van VPS hosting met maximale snelheid en zekerheid. Dat komt omdat wij gebruiken maken van de beste software en netwerksegment. Daar vertellen we graag meer over.

Bij VPS hosting is het belangrijk om te kijken naar de virtualisatie en zekerheid. Bij Oxilion maken we gebruik van VMware. Dit is een toonaangevende speler in de wereld van virtualisatie. Met deze software zijn wij in staat om geavanceerde clusters te bouwen. Dat resulteert in een VPS met hoge beschikbaarheid. Dit noemen we ook wel High Available. Hierdoor is je website of applicatie vrijwel altijd online, zelfs als een deel van de infrastructuur problemen ondervindt.

Wat betekent dat voor jou?

De snelheid waarmee je je gegevens opslaat en ophaalt van de opslag, is cruciaal. Dit noemen we ‘lezen en schrijven’. De snelheid van het opslagsysteem drukken we uit in ‘Inputs en Outputs per Seconde’ (IOPS). Omdat veel applicaties intensief gebruikt worden, hebben ze een hoge IOPS nodig. Onze VPS hosting pakketten rusten we standaard uit met SSD’s van zeer hoge kwaliteit. Zo garanderen we een razendsnelle data verwerking.

Maar er is meer dan alleen snelheid. Ook veiligheid is essentieel. Onze VPS-oplossingen zijn beveiligd achter een geavanceerde DDoS-wasstraat (van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP)). Dit betekent dat kwaadwillig verkeer wordt geïdentificeerd en weggefilterd, voordat het je server bereikt. Ofwel, het ‘vuile’ verkeer wordt gewassen en komt er alleen goed verkeer over.

En mocht er onverhoopt iets misgaan met je VPS? Geen zorgen, wij maken elke nacht back-ups, die we opslaan voor vier dagen. Met onze back-up & restore methode is je systeem snel weer online en draait het als vanouds. Je online aanwezigheid is bij Oxilion in veilige handen.

VPS hosting aanschaffen bij Oxilion

Overtuigd om met VPS hosting jouw website of applicatie online te krijgen? Oxilion helpt jou dan graag verder! Wij hebben al ruim 23 jaar ervaring in de online branche. We helpen je graag met het kiezen van het juiste pakket. Onze professionals geven jou persoonlijk advies en begeleiden je het hele proces door. Door te kiezen voor Oxilion profiteer je van de volgende voordelen:

  • Een team van experts die jou het hele proces persoonlijk bijstaan;
  • Keuze uit drie verschillende VPS hosting pakketten, zonder verborgen kosten;
  • Continue ondersteuning na je overstap.

Laat Oxilion je helpen bij jouw online avontuur!

Vragen over VPS hosting

We begrijpen dat VPS hosting nog verschillende vragen kan oproepen. Ons team van specialisten staat voor je klaar. Of je nu vragen hebt over de verschillende hosting pakketten of over het gehele proces; wij hebben het antwoord. Neem vandaag via de website nog contact met ons op! Onze specialisten staan je graag te woord.