Domeinnaam

Registreer vandaag nog je eigen, unieke adres op het internet.

Een domeinnaam is een eigen uniek adres op het internet. Deze bestaat uit een naam plus een extensie, ookwel Top Level Domain (TLD) genoemd. Bij het registreren van een domeinnaam is er keuze uit honderden verschillende extensies. De meest voorkomenden zijn: .nl, .com, .co.uk, .de en .net.

De voordelen van een domeinnaam bij Oxilion

Naast het vastleggen van de domeinnaam krijg je bij Oxilion meer. Dit is niet overal standaard en kost vaak extra geld. Let daar bij de registratie goed op! De voordelen die wij bieden naast de registratie zijn:

  • Gratis Anti-spam oplossing: het anti-spamfilter van Oxilion stopt bijna alle spam.
  • Mail fall-back service: e-mails gaan niet verloren als jouw mailserver geen mail meer kan aannemen.
  • Gebruik van meerdere (fysiek) gescheiden nameservers. Bij Oxilion worden drie aparte servers gebruikt, die elk op een andere locatie in Nederland staan.
  • Volledige ondersteuning voor DNSSEC.
  • Inclusief gratis doorstuurservice.

Waarom leg je een domeinnaam vast?

Een domeinnaam is een makkelijk te onthouden naam die kan verwijzen naar de plek waar jouw applicatie staat, bijvoorbeeld jouw WordPress website. Jouw applicatie staat op een server en die server heeft een eigen uniek publiek IP-adres. Deze IP-adressen zijn niet eenvoudig te onthouden maar een domeinnaam wel. Om die reden is het verstandig om een domeinnaam vast te leggen die je laat verwijzen via een nameserver naar de juiste locatie van jouw applicatie. Zo kunnen bezoekers je eenvoudig vinden.

Welke extensie moet ik dan kiezen?

Voor onze Nederlandse klanten is de extensie .nl het meest gevraagd. Zitten de klanten dus vooral in Nederland, zou je kunnen overwegen om een passend domein te vinden met de .nl extensie. Is de gewenste domeinnaam niet beschikbaar binnen de gewenste extensie, kan je ook kiezen voor een alternatieve extensie zoals .online, .shop of .media.

Maar er zijn ook duizenden andere extensies vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een regio binnen Nederland zoals Amsterdam. Deze heeft een eigen extensie, .amsterdam. Ook Friesland heeft een eigen extensie, namelijk .frl.

Ons advies is daarom om altijd te kijken naar de organisatie, de klanten en het doel van de site om hier een gepaste naam bij te vinden met de juiste extensie.