Waarom een eigen domeinnaam met e-mail?

Kennis
Oplossingen

Hotmail en Gmail zijn leuke diensten die gratis te gebruiken zijn voor e-mail. Vaak wordt ook nog gebruik gemaakt van e-mailadressen die ter beschikking worden gesteld door een provider, bijvoorbeeld @kpnmail.nl. Maar waarom niet gewoon een eigen domeinnaam met een e-mailadres die bij je past? Een eigen domeinnaam is eenvoudig te registreren en je kunt kiezen voor shared hosting of Exchange online voor e-mail!

Vier belangrijke voordelen

  • Direct herkenning en vertrouwen op basis van de domeinnaam; 
  • Professionele uitstraling;
  • Eigen controle, ook in geval van overstappen;
  • Goede bescherming van je gegevens.

Herkenning en vertrouwen

Met een eigen domeinnaam en en e-mailadres creëer je direct herkenning en vertrouwen bij de ontvangers van je e-mail. Immers zij herkennen de domeinnaam direct en kennen de verzender die erachter zit. Natuurlijk moet de domeinnaam die je kiest dan wel goed aansluiten bij jou als persoon of je bedrijf.

Professionele uitstraling

Een Hotmail of Gmail adres werkt wellicht prima, maar is het wel even professioneel als het hebben van een eigen e-mailadres? Jouw uitstraling is vele malen beter wanneer je een e-mailadres gebruikt die herleidbaar is aan jou als persoon of aan je bedrijf. Het e-mailen van een sollicitatie bijvoorbeeld. Dit kan met een @hotmail adres maar het is toch gaver om deze te versturen vanuit @jouwnaam.nl? Hetzelfde geldt voor zakelijke communicatie. Als dit vanaf een @bedrijfsnaam adres afkomstig is, komt dit vele malen professioneler over dan @hotmail.

Eigen controle

Met een eigen domeinnaam heb je zelf het beheer hiervan in handen. Niemand zal zonder jouw goedkeuring aanpassingen kunnen doen binnen dit domein. Je bepaalt dus zelf welke e-mailadressen er gebruikt worden. Tevens kan je internetstandaarden toepassen die zorgen voor een veilige manier van e-mail!

Ook in geval van overstappen

Wanneer je bijvoorbeeld switcht van provider of de desbetreffende provider stopt haar dienstverlening, ben je direct genoodzaakt om je e-mailadres te wijzigen. Wie zit daar nu op te wachten? Jouw domeinnaam is altijd te verhuizen naar een andere provider. Zo kan je altijd je e-mailadres aanhouden.

Bescherming van je gegevens

Een laatste maar zeker niet onbelangrijk voordeel, de bescherming van jouw gegevens. Wanneer je de e-mail bij Hotmail of Gmail draait is niet duidelijk wat er met je data gebeurt. Immers gelden hier andere privacy standaarden dan in Europa. Let daarom goed op wat voor jou belangrijk is en kies voor hosting bij een provider die je vertrouwt.

Check en registreer jouw domeinnaam

Het registreren van een domeinnaam is zeer eenvoudig via onze website. Check en registreer je domeinnaam!

Registreer direct jouw domeinnaam Direct bestellen